Trump ingressa a l'hospital després d'haver donat positiu de covid-19
Per Redacció , ACN i Joan Abel Yuste
Publicat el 02 d’octubre 2020

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha ingressat a l'hospital militar Walter Reed després que ell i la seva dona Melania Trump donessin positiu de covid-19 divendres al matí. Segons un comunicat difós per la Casa Blanca que recullen els mitjans nord-americans, Trump té símptomes lleus i ha pogut treballar durant tot el dia. Per precaució i per recomanació dels metges, el president ha estat traslladat a les oficines presidencials de l'hospital, on passarà els propers dies. El president dels EUA té 74 anys i pertany al grup d'alt risc, però segons el seu metge, Sean Conley, tant Trump com Melania "estan bé en aquests moments" i es quedaran a la Casa Blanca durant la seva "convalescència".

Donald Trump ha anunciat el seu trasllat a l'hopital en un vídeo compartit a Twitter on agraeix el suport de la gent i afirma: "Crec que estic molt bé però ens assegurarem que les coses funcionin". També diu que la seva dona es troba "molt bé".

En una segona piulada el president ha actualitzat el seu estat dient: "Vaig bé, crec! "

Trump va anunciar ell mateix que havia donat positiu a través d'una piulada a les xarxes socials on, a més, informava que la seva dona, Melania Trump, també tenia coronavirus. El president nord-americà explicava que tots dos comencaven immediatament la quarantena i el procés de recuperació, mantenint-se aïllats a la Casa Blanca. "Ho superarem junts", finalitzava.

El positiu i la quarantena arriben en plena campanya electoral. De fet, va ser després que l'assessora de la presidència, Hope Hicks, donés positiu que el president i la seva dona es van sotmetre a una prova PCR. Acabaven de viatjar tots junts a l’Air Force en tornar del debat electoral que va tenir lloc a Cleveland, Ohio, el passat dimarts dia 29 de setembre.

Hope Hicks, who has been working so hard without even taking a small break, has just tested positive for Covid 19. Terrible! The First Lady and I are waiting for our test results. In the meantime, we will begin our quarantine process!

El comunicat que va difondre el metge personal del president, Sean B. Conley, assegurava que el mandatari es trobava bé, tot i no especificar si tenia o no símptomes de la malaltia, i afirmava que tot feia preveure que podria continuar amb les seves obligacions presidencials. Ara, aquesta afirmació es posa en dubte tenint en compte el trasllat hospitalari.

I ara què?
Aquesta situació, però, obre un munt d’incògnites. Pel que fa a la campanya, tots els actes previstos han estat cancel·lats, com el míting multitudinari que estava previst per avui a Florida, i tan sols es manté una videoconferència que presumiblement se seguirà fent. El proper debat presidencial que s’havia de celebrar el proper 15 d’octubre queda a l’aire, ja que entraria dins dels quinze dies de quarantena preceptiva. Després del debat del passat dimarts, les mirades se centren també en l’estat de salut del candidat demòcrata Joe Biden. Cap informació, de moment, per part de l’equip de l’exvicepresident.

Cal recordar que Trump té 74 anys, la pressió alta, obesitat i un alt ritme de vida. En cas que el seu estat de salut empitjorés, les funcions presidencials les assumiria el seu vicepresident, Mike Pence, de 61 anys, que ha estat contacte estret del president, i resta a l’espera de les proves. La tercera autoritat del país, en tot cas, seria la presidenta de la Cambra de Representants, Nancy Pelosi, del partit demòcrata, que té 80 anys, i que s’haurà d’aïllar per si hagués d’assumir el comandament polític del país.

Trump baixant del Marine One, l'helicòpter presidencial que l'ha dut a l'hospital

Negacionistes contagiats
Trump ha estat un dels líders mundials més escèptics respecte de l’ús de la mascareta i pel que fa als efectes del coronavirus. Des de l’inici de la pandèmia se l’ha vist en poques ocasions amb mascareta, i n’ha criticat l’ús, al seu parer excessiu, que n’ha fet Biden. No és el primer gran líder mundial que menysté el virus i dona positiu de la malaltia, hi ha hagut més primers ministres i presidents que han viscut la mateixa situació. Per exemple, Jair Bolsonaro, president del Brasil, negacionista del virus, va contraure la malaltia el 7 de juliol i va estar gairebé tres setmanes aïllat fins que no va donar negatiu en els test. A més, va patir una infecció pulmonària com a seqüela de la malaltia.

Com exemple similar a la situació de Trump o Bolsonaro, trobem el primer ministre britànic, Boris Johnson, que va contagiar-se el 27 de març. No explícitament negacionista del virus, va tenir una política de confinament molt tèbia i poc eficaç a l’inici de la pandèmia, però arran del seu contagi i de les greus complicacions que va patir, incloent-hi tres nits a la unitat de cures intensives, va intensificar les mesures de seguretat davant la pandèmia.

Amb més de 200.000 morts per la covid-19, els EUA és un dels països més tocats per la pandèmia i la gestió de Trump ha generat controvèrsia. El president nord-americà no sempre porta mascareta ni manté la distància social.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —