Presència de les dones als consells d'empresa
Per ACN
Publicat el 11 de març 2021

Una recerca relaciona una major presència de dones als consells d'administració de les empreses en una menor participació en càrtels, els acords entre companyies per reduir la competència i perjudicar els consumidors. Aquesta és la principal conclusió de l'estudi interuniversitari, finançat per l'OCDE i en el qual ha participat el professor de la Facultat d'Economia i Empresa de la UB Joan-Ramon Borrell. En la recerca s'han analitzat més d'un centenar d’empreses i s'ha estimat que, quan una d'elles posa fi a una situació de càrtel, paral·lelament hi ha un augment de la presència de dones al consell d'administració. Concretament, les dones passen de representar un 11% a ser un 20% del consell.

"El nostre estudi encara no ha pogut identificar si els càrtels es trenquen per la incorporació de dones als consells d'administració, o bé si les empreses sancionades per participar en càrtels il·legals remodelen els seus consells incorporant-hi dones", ha apuntat Borrell. "En els propers mesos ens centrarem a analitzar com es produeixen aquests canvis en els consells d'administració: si és abans, durant o després de les investigacions i sancions a les empreses", ha continuat el professor de la UB. "El que de moment sí que identifiquem és que les polítiques de gènere i de competència són complementàries: s'ajuden les unes a les altres", ha conclòs Borrell.

El professor Joan-Ramon Borrell ha desenvolupat aquesta recerca conjuntament amb Carmen García Galindo i Juan Luis Jiménez, de la Universitat de Las Palmas de Gran Canaria, i José Manuel Ordóñez de Haro, de la Universitat de Màlaga. Aquesta investigació va ser una de les set seleccionades entre els 61 projectes que es van presentar a una convocatòria de l'OCDE amb el suport de l'Autoritat de la Competència del Canadà.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —