Dones i joves, els més afectats per la destrucció d'ocupació derivada de la Covid
Per EFE
Publicat el 23 de desembre 2020

Les dones i els joves són els dos col·lectius més perjudicats per la destrucció d'ocupació derivada de la Covid-19, amb una caiguda interanual del 5 i el 18,5%, respectivament, segons un informe de l'empresa de recursos humans Adecco.

El nombre d'ocupats a Catalunya s'ha reduït en l'últim any en 138.500 persones, fet que suposa una caiguda del 4% respecte del 2019, i és precisament aquesta comunitat on més ocupació s'ha destruït, el 20% del total a Espanya.

Per sexes, la destrucció d'ocupació ha castigat més les dones a Catalunya. Així, mentre ells s'han quedat amb 57.100 llocs de treball menys (-3,1% interanual), les dones han perdut 81.400 llocs (-5%).

"És a dir, sis de cada 10 llocs de treball destruïts per la pandèmia estaven ocupats per dones. Això contrasta amb el què ha passat a Espanya, on els homes han patit una major pèrdua d'ocupació que les dones", destaca l'informe d'Adecco.

Tenint en compte les franges d'edat, l'ocupació juvenil ha estat la més perjudicada per la pandèmia: el nombre d'ocupats catalans de menys de 25 anys ha caigut en l'últim any en 46.900 persones (-18,5% interanual), mentre que el de més grans ha baixat en 91.600 (-2,9%).

Diferències segons la procedència i el nivell formatiu

A més, la destrucció d'ocupació a Catalunya està afectant més els treballadors estrangers que els espanyols. Mentre la quantitat d'ocupats de nacionalitat espanyola ha caigut un 3,6% interanual, el nombre d'ocupats immigrants ha baixat un 6,3%, cosa que es tradueix en una pèrdua de 105.200 llocs de treball en el cas dels espanyols i 33.300 en el dels immigrants.

No obstant això, Adecco ressalta que hi ha una diferència marcada entre els dos principals grups d'immigrants: el nombre de persones ocupades procedents d'altres països de la UE ha caigut un 19,7% (30.700 places menys), mentre que l'ocupació de persones originàries de tercers països només s'ha reduït un 0,7% (2.800 acomiadaments nets).

Atenent al nivell formatiu dels ocupats, han perdut llocs de treball a Catalunya persones de tots els nivells de formació, tot i que aquesta pèrdua ha estat més suau en els nivells formatius més alts. Així, els ocupats amb educació superior han cedit 46.400 places (-2,9% interanual, el tercer pitjor resultat autonòmic), mentre que els que compten amb educació primària han perdut 34.500 places (-18,9%). 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —