Un 70% de les dones que han mort a Mèxic arran de la covid-19 eren mestresses de casa
Per Redacció
Publicat el 29 de juliol 2020

Les mestresses de casa són el col·lectiu més castigat pel coronavirus a Mèxic. Des de l'inici de la pandèmia, han mort 13.000 dones al país, 9.200 de les quals eren mestresses de casa, segons explica l'investigador del Centre Regional de Recerques Multidisciplinàries de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic (UNAM) Héctor Hernández Bringas.

"Jo crec que el tema de les mestresses de casa té a veure amb l'exposició de risc de les mares, que surten als mercats públics, que surten als supermercats. Com a proveïdores dels aliments han de sortir al carrer", indica l'especialista. A més, el 46% de les víctimes per coronavirus al país treballava de forma no remunerada, un col·lectiu on es troben les mestresses de casa.

D'altra banda, des de les institucions s'enalteix una manera de ser del poble mexicà apel·lant a la seva força i poder, un missatge que, en paraules d'Hernández, guarden relació amb "una cultura de la masculinitat mal entesa. Masclisme, en definitiva".

A Mèxic, va recordar l'especialista durant una entrevista per Radioformula, han mort més de 41.000 persones per coronavirus i que la taxa de mortalitat és de 32 persones per cada 100.000 habitants. A part, per cada tres morts, dues són d'homes i una de dones.  

D'entre les víctimes, un 48,7% només tenia els estudis de primària, un grup que correspon al 31,2% de la població mexicana, unes dades que Hernández no relaciona "amb la ignorància a l'hora de comprendre els missatges o cuidar-se del contagi", sinó que ho vincula "amb l'ocupació, ja que a menor nivell d'escolaritat es redueix també el d'ingressos i han de sortir al carrer per a treballar”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —