- vídeos -
 L’exposició “Dones a les ones” del Museu d’Història de Catalunya s'estructura de manera cronològica i recorre la història de la ràdio catalana amb més de 250 perfils de dones radiofòniques
Per Marta Vidal i Marta Aresté
Publicat el 18 de febrer 2021

Des dels inicis de la ràdio a Catalunya, ara fa 95 anys, les dones han estat presents però poc reconegudes. Aquest és el motiu de l’exposició “Dones a les ones” del Museu d’Història de Catalunya, fruit de la investigació que la periodista Elvira Altés va començar l’any 2016 juntament amb la documentalista Sandra Balagué. Totes dues han estat les encarregades de fer justícia i de reivindicar el paper que han jugat les dones a la història de la ràdio. 

Així doncs, l’exposició s’estructura de manera cronològica i recorre la història de la ràdio catalana amb més de 250 perfils de dones radiofòniques que han lluitat per obtenir el respecte i el reconeixement dels seus oients. Tot i això, la comissària de la mostra remarca que més enllà de fer un recorregut històric, l’exposició també busca posar en relleu els continguts radiofònics que s’han anat produint al llarg dels anys: consultoris femenins, concursos, magazins, informatius i programes lligats al teatre i a la música. 

Entre els més de 250 perfils, hi apareixen periodistes de renom com Gemma Nierga, Laura Rosel, Mònica Terribas, Empar Moliner, Rosa Badia i la mateixa Elvira Altés. L’exposició es podrà veure al Museu d’Història de Catalunya fins a aquest diumenge.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —