Recomanació de sèries
Publicat el 15 de gener 2021

Les sèries han estat el salvavides de molts de nosaltres durant aquests últims mesos, han fet que poguéssim desconnectar durant una estona i pensar en una altra cosa que no sigui el coronavirus. En aquest moment ja hem començat l’any nou, però les circumstàncies segueixen sent més o menys les mateixes. Així doncs, amb els bars i restaurants tancats a la nit, el toc de queda a les 22 h i el fred d’aquests últims dies, es fa molt complicat fer plans amb els amics fora de casa. Per això, us recomanem 5 sèries per a tots els gustos, siguin quins siguin els perfils dels vostres amics, des del més erudit fins al més tafaner.

L’activista: Good Girls Revolt (2015, 1 temporada a Amazon Prime Video)
Les protagonistes d'aquesta sèrie són tres dones, que avui dia consideraríem periodistes, però que en l'època en la qual està basada la trama (1969) eren definides com a "investigadores", això implicava un sou inferior respecte als seus companys periodistes del News of the Week, però també impossibilitava que signessin els articles i peces en les quals participaven. No obstant això, la Patti, la Jane i la Cindy són dones de morro fort i no permetran que els homes els hi passin per sobre.

El millor: la força dels personatges i la sororitat.

El pitjor: que només té una temporada, a més, costa de creure que una sèrie tan potent no hagi arribat als mínims d’audiència.

 

L’emo existencialista: Sense 8 (2015-2018, 2 temporades a Netflix)
El Will, la Riley, la Sun, el Capheus, el Lito, la Kala, el Wolfgang i la Nomi són vuit persones totalment diferents entre elles (diferent sexe, orientació sexual, nacionalitat, etc.) que arran d’un esdeveniment clau es troben mental i emocionalment connectats. Aquesta connexió els permet comunicar-se entre ells tot i estar a milers de quilòmetres de distància, però també, compartir tot allò que saben (com llengües i habilitats) o allò que escolten, veuen i senten. El problema comença, quan Whispers, el dolent de la sèrie, els descobreix i intenta localitzar-los.

El millor: els lligams que es creen entre els personatges i la pluralitat de llengües i accents que es parlen.

El pitjor: el final, que pot semblar una mica precipitat.

 

La detectiva: Mar de Plástico (2015-2016, 2 temporades a Netflix)
La filla de l’alcaldessa d’un petit poble d’Almeria, denominat Campoamargo (fictici), és assassinada. Héctor, sergent de la Guàrdia Civil, es trasllada al poble per investigar-ho. Campoamargo és un petit poble on tots es coneixen, on la major part dels habitants es dediquen a l’agricultura, i on els immigrants i la població autòctona ha de conviure. Així doncs, l’Héctor, a banda d’investigar el crim, ha d’enfrontar-se als prejudicis i al racisme d’alguns veïns.

El millor: els escenaris i els plans dels camps d’hivernacles.

El pitjor: a vegades cau en certs tòpics.

 

El mamarratxo: Jane the Virgin (2014-2019, 5 temporades a Netflix)
Jane és una noia d’ascendència veneçolana que viu a Miami i que ha promès a la seva àvia que arribarà verge al matrimoni. Tot el seu món trontolla quan es queda embarassada per culpa d’un error mèdic i haurà de replantejar-se el seu futur. Segueix l’estil de les telenovel·les llatinoamericanes, però amb una producció i localització nord-americanes, és a dir, trobaràs plors, enveges, baralles i, fins i tot, escenes musicals.

El millor: la combinació de trames més banals amb una part més reivindicativa (la denúncia de les dificultats per aconseguir la nacionalitat nordamericana per part dels emigrants llatinoamericans).

El pitjor: la Jane pot arribar a ser molt difícil de suportar i és una sèrie molt llarga.

 

La intel·lectual pedant: Medici: Masters of Florence (2016-2019, 3 temporades)
A través de les vivències de la família Mèdici es narra el naixement del capitalisme, el període més prolífic artísticament de la ciutat de Florència i la lluita de poders entre l’antiga noblesa (empobrida) i els burgesos (nou rics). La trama està plena d’aliances familiars, traïcions i complots que no tenen res envejar als de Game of Thrones!

El millor: els actors que interpreten els “dolents" ho fan tan bé que arribaràs a odiar-los.

El pitjor: pot semblar una mica lenta al principi i costa enganxar-se. 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —