Dones rebels, embarassos més que inesperats i moltes aliances i complots - Diari de Barcelona

Les sèries han estat el salvavides de molts de nosaltres durant aquests últims mesos, han fet que poguéssim desconnectar durant una estona i pensar en una altra cosa que no sigui el coronavirus. En aquest moment ja hem començat l’any nou, però les circumstàncies segueixen sent més o menys les mateixes. Així doncs, amb els bars i restaurants tancats a la nit, el toc de queda a les 22 h i el fred d’aquests últims dies, es fa molt complicat fer plans amb els amics fora de casa. Per això, us recomanem 5 sèries per a tots els gustos, siguin quins siguin els perfils dels vostres amics, des del més erudit fins al més tafaner.
L’activista: Good Girls Revolt (2015, 1 temporada a Amazon Prime Video)
Les protagonistes d'aquesta sèrie són tres dones, que avui dia consideraríem periodistes, però que en l'època en la qual està basada la trama (1969) eren definides com a "investigadores", això implicava un sou inferior respecte als seus companys periodistes del News of the Week, però també impossibilitava que signessin els articles i peces en les quals participaven. No obstant això, la Patti, la Jane i la Cindy són dones de morro fort i no permetran que els homes els hi passin per sobre.
El millor: la força dels personatges i la sororitat.
El pitjor: que només té una temporada, a més, costa de creure que una sèrie tan potent no hagi arribat als mínims d’audiència.
L’emo existencialista: Sense 8 (2015-2018, 2 temporades a Netflix)
El Will, la Riley, la Sun, el Capheus, el Lito, la Kala, el Wolfgang i la Nomi són vuit persones totalment diferents entre elles (diferent sexe, orientació sexual, nacionalitat, etc.) que arran d’un esdeveniment clau es troben mental i emocionalment connectats. Aquesta connexió els permet comunicar-se entre ells tot i estar a milers de quilòmetres de distància, però també, compartir tot allò que saben (com llengües i habilitats) o allò que escolten, veuen i senten. El problema comença, quan Whispers, el dolent de la sèrie, els descobreix i intenta localitzar-los.
El millor: els lligams que es creen entre els personatges i la pluralitat de llengües i accents que es parlen.
El pitjor: el final, que pot semblar una mica precipitat.
La detectiva: Mar de Plástico (2015-2016, 2 temporades a Netflix)
La filla de l’alcaldessa d’un petit poble d’Almeria, denominat Campoamargo (fictici), és assassinada. Héctor, sergent de la Guàrdia Civil, es trasllada al poble per investigar-ho. Campoamargo és un petit poble on tots es coneixen, on la major part dels habitants es dediquen a l’agricultura, i on els immigrants i la població autòctona ha de conviure. Així doncs, l’Héctor, a banda d’investigar el crim, ha d’enfrontar-se als prejudicis i al racisme d’alguns veïns.
El millor: els escenaris i els plans dels camps d’hivernacles.
El pitjor: a vegades cau en certs tòpics.
El mamarratxo: Jane the Virgin (2014-2019, 5 temporades a Netflix)
Jane és una noia d’ascendència veneçolana que viu a Miami i que ha promès a la seva àvia que arribarà verge al matrimoni. Tot el seu món trontolla quan es queda embarassada per culpa d’un error mèdic i haurà de replantejar-se el seu futur. Segueix l’estil de les telenovel·les llatinoamericanes, però amb una producció i localització nord-americanes, és a dir, trobaràs plors, enveges, baralles i, fins i tot, escenes musicals.
El millor: la combinació de trames més banals amb una part més reivindicativa (la denúncia de les dificultats per aconseguir la nacionalitat nordamericana per part dels emigrants llatinoamericans).
El pitjor: la Jane pot arribar a ser molt difícil de suportar i és una sèrie molt llarga.
La intel·lectual pedant: Medici: Masters of Florence (2016-2019, 3 temporades)
A través de les vivències de la família Mèdici es narra el naixement del capitalisme, el període més prolífic artísticament de la ciutat de Florència i la lluita de poders entre l’antiga noblesa (empobrida) i els burgesos (nou rics). La trama està plena d’aliances familiars, traïcions i complots que no tenen res envejar als de Game of Thrones!
El millor: els actors que interpreten els “dolents" ho fan tan bé que arribaràs a odiar-los.
El pitjor: pot semblar una mica lenta al principi i costa enganxar-se.

