Tribunal Suprem
Per EFE
Publicat el 20 de desembre 2020

El Tribunal Suprem ha confirmat la sentència que va condemnar a dos membres de la manada per fer fotos i gravar vídeos de la violació grupal a una jove madrilenya als Sanfermines de 2016. D'aquesta manera es confirma la condemna de tres anys i tres mesos de presó i 5.670 euros de multa per a l'exguàrdia civil Antonio Manuel Guerrero Escudero i l'exmilitar Alfonso Jesús Cabezuelo, com a autors d'un delicte contra la intimitat.

Desestimació del recurs 

El Suprem ha desestimat el recurs de cassació interposat per la defensa dels dos processats contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) del 24 de juny de 2020, que va desestimar, també, el recurs d'apel·lació contra la sentència del 19 de novembre de 2019 de la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Navarra, qui va condemnar als dos acusats.

El jutge conclou que l'argument de la defensa de falta de denúncia de la jove per aquest delicte contra la seva intimitat no és concloent, i destaca que el que és vinculant en aquests supòsits és que la víctima "exterioritzi la seva voluntat d'activar el tractament jurisdiccional de l'ofensa soferta", cosa que és "inqüestionable" en aquest cas, ja que la víctima ha comparegut com a acusació particular.

A més a més, la Sala afegeix que els dos acusats tenien intencionalitat de fer les fotos i els vídeos de l'agressió social i tenien "plena consciència que aquestes imatges són una greu vulneració del dret a la intimitat". Per aquests motius, rebutja el recurs de cassació i condemna al pagament de les costes als recurrents.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —