gas lacrimogen a Kenosha, durant els aldarulls.
Per Redacció
Publicat el 26 d’agost 2020

La ciutat estatunidenca de Kenosha, a l’estat de Wisconsin, ha viscut aquesta matinada la tercera jornada consecutiva de disturbis a causa del cas de Jacob Blake. És un ciutadà afroamericà al qual la policia va disparar set trets, en presència dels seus tres fills menors, diumenge passat, per una "disputa domèstica".

La víctima encara es troba ingressat a l’Hospital Froedtert de Milwaukee en estat greu. Segons els sanitaris, han hagut de realitzar-li diverses intervencions i podria quedar paralític.

I ha estat durant la matinada del tercer dia de protestes que hi ha hagut una confrontació entre un grup d’homes armats i diversos manifestants, que ha acabat amb trets a tres d’ells, almenys dos dels quals han mort. Segons el New York Times, l’incident s’hauria iniciat prop d’una gasolinera, en què un grup d’homes amb armes protegien l’establiment. A partir d’aquí s’han pogut observar diversos civils caminant armats pel carrer.

Segons afirmen fonts policials, l’incident s’havia iniciat fruit de les ampolles, pedres i focs artificials que els manifestants havien llençat contra la reixa que protegia els jutjats. Els manifestants s'han dirigit, després, a una benzinera on s'han trobat amb el grup de civils que, després d’hores de discussió, els haurien disparat.

La família de la víctima també ha parlat. El testimoni més reivindicatiu ha estat el de la seva germana, Letetra Wideman, que ha recordat que el racisme i la brutalitat policial ha afectat la seva “família” durant més temps del que ella ha viscut. “Fa molt temps que veig com la policia mata gent com jo (...) No vull la vostra llàstima, vull canvis”, ha conclòs.

Per la seva part, la mare, Julia Jackson, va manifestar als periodistes que s’oposava a tots els danys que s’havien causat durant les protestes pel tiroteig al seu fill. El seu pare, Jacob Blake Sr. ha explicat que han denunciat la policia i que demanen justícia. Així i tot, defensa que no confia que el tiroteig a un home negre, per un oficial blanc, acabi sent investigat per la justícia.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —