Dragon Endeavour amarant
Per Redacció
Publicat el 04 d’agost 2020

Els astronautes nord-americans Bob Behnken i Doug Hurley han fet història. Després de dos mesos a l'Estació Espacial Internacional (EEI), han aconseguit retornar a la Terra de la mateixa manera que van viatjar a l'espai: a bord dels transbordador Crew Dragon Endeavour. Les condicions meteorològiques per l'huracà Isaïes amenaçaven de posposar la tornada, però finalment els astronautes han tancat amb èxit el darrer tram de la missió Demo-2. Així, l'amaratge en les condicions previstes davant de Florida, al golf de Mèxic, ha certificat la capacitat d'SpaceX, la companyia d'Elon Musk, per realitzar viatges espacials comercials.

 

El transbordador va desacoblar-se ahir a la nit de l'EEI, a la qual va unir-se el 31 de maig, i ha realitzat tots els passos del procés de tornada tal com estaven previstos. 

 

Seqüència del procés de desacoblament i aterratge a la Terra

La NASA ha ofert l'arribada del transbordador en directe:


La privatització de la cursa espacial

El 2014 la NASA va atorgar a Boeing i a SpaceX contractes per un total de 6.800 milions de dòlars per a desenvolupar el programa comercial de transport espacial i deixar de dependre de la nau russa Soyuz. Aquesta posava en òrbita els astronautes de l'agència estatunidenca des que està va cancel·lar el seu programa de transbordadors en 2011.

Avui, SpaceX ha completat amb èxit la prova dels seus sistemes -coet i nau- per iniciar els viatges espacials comercials. Uns sistemes que, una vegada certificats per la NASA, s'utilitzaran en les missions futures amb les quals l'agència pretén tornar a posar el peu a la Lluna o arribar fins a Mart.

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —