Manifestants a la concentració de dissabte contra l'abocament de residus a les platges del Baix Llobregat
Per ACN
Publicat el 26 de juliol 2020

Entitats del Baix Llobregat, com Ecologistes en Acció o Quercus, i entitats veïnals, com l'Associació de Veïns de Gavà-Mar i la Plataforma Salvem l'Olla del Rei o Aturem el Pla de Ponent, han fet aquest dissabte una marxa per denunciar els "greus i continus" abocaments d'aigües residuals a les platges del Baix Llobregat. Durant la concentració s'ha pogut observar banderes negres, taüts i excrements gegants fets de cartró per il·lustrar la seva "indignació" per aquest fets. 

Les entitats fa anys que denuncien que el sistema d'aigües residuals dels municipis litorals de la comarca té "greus deficiències" que provoquen abocaments al medi natural, tant en rieres com al mar. Han afegit que això provoca "un greu impacte ambiental i un risc per a la salut" de les persones.

D'altra banda, han assenyalat l'absència de xarxa separativa d'aigües a Gavà, situació que provoca que les aigües de pluja es barregin amb les fecals en un sol tub, que va cap a la depuradora de la Murtra. Han afegit que com que no hi ha capacitat per a tota l'aigua n'hi ha que surt cap a la riera de les Parets i d'aquí cap a la de Canyars i al mar.

Davant d'aquesta situació, Ecologistes en Acció acusa l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) de responsable "en bona mesura" de la situació, ja que ha assegurat que és coneixedora dels problemes a Castelldefels però no els ha afrontat. Entre aquests, ha situat "gravíssimes" superacions dels valors segurs per a bacteris coliformes fecals. Ha afegit però que els ajuntaments d'aquests municipis són "corresponsables". 

L'entitat ha afirmat que no es tracta només d'un problema ambiental sinó també de salut pública ja que es poden produir "infeccions severes".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —