Nosaltres els valencians
Per EFE
Publicat el 10 de febrer 2022

Edicions 62 ha publicat una nova edició del llibre Nosaltres, els valencians, de Joan Fuster, per commemorar els 100 anys del naixement de l'intel·lectual valencià més influent de la Transició i el 60è aniversari d'aquesta obra, considerada un clàssic.

Per a la nova edició, Edicions 62 ha pogut accedir a una de les tres còpies del mecanoscrit original de l'autor, que es conserva a l'arxiu del Museu Joan Fuster, a Sueca. Això ha permès eliminar algunes intervencions dels correctors, que van modificar l'estil de Fuster i el van traduir més del compte al dialecte central.

Nosaltres, els valencians va ser el primer i únic llibre que l'editorial va publicar el 1962 i amb el qual inaugurava la seva col·lecció d'assaig Llibres a l'abast.

L'obra de Fuster suposava el primer intent seriós de presentar una visió estructurada de la realitat del País Valencià, un assaig interpretatiu, concebut al mateix temps com una reflexió sobre la història i la identitat, i com una proposta de futur, de transformació del present.

Aquesta nova edició incorpora un pròleg de Salvador Ortells, director de l'Espai Joan Fuster, i una nota de Francesc Pérez Moragón sobre el periple del llibre amb la censura. En tots aquests casos, s'han restituït les formes de l'original, amb un resultat "molt més fresc i proper al parlar valencià", ha dit l'editorial.

En paraules de Salvador Ortells, "la reflexió que suposa aquest assaig és un fet insòlit, un autèntic 'tour de force' per analitzar de manera global i coherent la identitat dels valencians a través de la complicada trama de la història d'un poble nacionalment ambigu i socialment inconnex".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —