Els EUA barren l’entrada als estudiants estrangers de cursos en línia - Diari de Barcelona

ESTUDIANTS
Els EUA barren l’entrada als estudiants estrangers de cursos en línia
La mesura afectarà als tinguin previstes estades temporals al país
L’ICE (per les seves sigles en anglès, Immigration and Customs Enforcement) adverteix que els nous estudiants internacionals que tinguin docència únicament en línia no podran entrar als Estats Units. La mesura arriba deu dies després que Trump s’hagués de retractar de la seva intenció d’expulsar o privar l’entrada d’aquests alumnes, després de les queixes de diversos estats i universitats.
Ara, emperò, les restriccions s’han fet efectives: "Els estudiants no immigrants que tinguin un estatus nou o inicial des del 9 de març ja no podran entrar als EUA per inscriure's en una escola com a estudiant no immigrant per al semestre de tardor per seguir cap curs sencer que sigui 100% online", assegura l’informe de l’ICE.
ICE said on Friday that newly enrolling international students won’t be allowed to come to the U.S. if their courses will be taught entirely online https://t.co/C4GehnNhDr
— The Wall Street Journal (@WSJ) July 24, 2020
Amb estudiants "no immigrants", es fa referència a estudiants que entren a Estats Units de forma temporal (en aquest cas, per estudiar), que, un cop dins, se’ls restringeix l’estatus de l’activitat per la que han vingut. La majoria de visats de "no immigrants" son emesos només a aquelles persones que puguin demostrar les seves intencions de tornar al seu país d’origen.
És a dir, aquesta mesura afectaria estudiants que s’hi traslladen de forma puntual, però no els alumnes internacionals que ja estan inscrits en institucions americanes i que ara es troben fora del país.
Tot es remet a l’orientació el març passat, que permet a les escoles i els estudiants dur a terme un ensenyament a distància donat la falta de regulació generada per la covid-19. Aquesta orientació s’aplica a estudiants no immigrants que estaven inscrits en una escola d’Estats Units el 9 de març i que complien amb els termes del seu estatus de no immigrants, tant com de dins d’Estats Units, com de fora.
Més enllà de les implicacions estructurals i econòmiques, la problemàtica vers els estudiants es farà patent: els fusos horaris faran que als alumnes que es quedin al seu país d’origen els puguin coincidir classes a la matinada i que els somnis d’aquells que es van deixar la pell per entrar a universitats de prestigi es vegin frustrats. Molts hauran de decidir seguir les classes en línia, malgrat tot, o matricular-se com a nou estudiant en una universitat del seu país d'origen, malgrat potser sigui massa tard.
Quin serà el pla de les universitats per al pròxim semestre? Segons The Chronicle of Higher Education, el 12% de les universitats apostaran per classes únicament en línia, mentre que el 34% proposa un model híbrid, i el 50% té la idea de fer-les presencials. Entre les primeres, per exemple, trobem la Harvard University; entre les segones, la Yale University, i en les últimes, la Columbia College.
GRÀFIC: The Chronicle of Higher Education

