FCB
Per EFE
Publicat el 20 de novembre 2021

L'entrada del Barça a la Superlliga de League of Legends (LoL), sumada a l'arribada d'un altre equip gestionat pel capità blaugrana Gerard Piqué i el creador de continguts Ibai Llanos, revolucionarà l'audiència i els salaris de la competició, a l'espera de si també aconsegueix crear un equip competitiu per incrementar el ja exigent nivell esportiu.

“No ens atrevim a fer càlculs respecte a com poden créixer les audiències de la Superlliga en l’any vinent (la temporada començarà al gener)”, ha explicat a EFE Jordi Soler, director general de la Lliga de Videojocs Professional (LVP), l'organitzadora de la competició, durant la final de la Iberian Cup del LoL a Barcelona, que va guanyar Vodafone Giants, el campió de l'última edició de la Superlliga.

“Hi haurà l'entrada de nous equips, el Barça, l'equip de Piqué i Ibai Llanos, els Bisons de Biscaia i Fnatic, que va sortir de la lliga anglesa perquè va considerar que la nostra lliga és millor. A part, hi haurà la novetat que els equips podran fer streamings des dels seus canals. La suma de tot multiplicarà per molt les audiències”, ha pronosticat Soler en el primer esdeveniment presencial de l'LVP després de l'inici de la pandèmia, celebrat a l'Auditori del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), que va congregar 1.700 afeccionats.

La Superlliga d'estiu 2021 va tenir cinc milions d'espectadors acumulats i 2,6 milions d'hores vistes, les millors xifres de la història de la competició. En concret, la final va aconseguir els 300.000 espectadors únics.

El Barça ocuparà la plaça de l'equip S2V i tan sols haurà de pagar el cost de la llicència que, encara que no s'ha fet públic, estarà significativament per sota dels 500.000 euros. “Crec que és molt bo que en la Superlliga entrin equips com el Barça o el de Gerard Piqué i Ibai Llanos perquè farà que augmenti el nivell, el nombre d'espectadors i el salari dels jugadors i dels treballadors de la competició”, ha sentenciat Víctor Lirola ‘Flakked’, l'estrella dels Mad Lions, els perdedors de la final de la Iberian Cup per un contundent 3-0.

“És molt bo per a l'ecosistema. Ara hi ha molt mercato i moltíssimes ofertes, tot això és boníssim per al jugador”, ha afegit. Ell ho sap de primera mà, ja que molt probablement es va acomiadar dels Mad Lions diumenge passat.

En canvi, Amadeu Carvalho ‘Attila’, un dels millors jugadors de Vodafone Giants, no és tan optimista respecte al que els nous equips poden aportar a la Superlliga: “No creixerà la competència amb l'entrada dels equips del Barça i de Piqué i Ibai. Aportaran imatge al club, però estaran mirant com seguim guanyant, sincerament. No crec que hi hagi ningú que pugui arribar, muntar-se un equip i fer-ho bé des de l'inici”.

Sigui com sigui, la primera idea amb la qual va treballar el Barça per introduir-se al món del LoL va ser fer el salt directament a la lliga xinesa, la millor a escala mundial d'aquest videojoc. De fet, en una entrevista amb EFE publicada el 3 de desembre del 2020 Dídac Lee, directiu de la junta de Josep Maria Bartomeu, encarregat de l'àrea digital, pràcticament va donar per feta l'entrada del conjunt blaugrana.

“En els esports l'objectiu del Barça és arribar al millor joc al millor mercat. El millor mercat és la Xina i el millor joc ja et pots imaginar quin és. Tant de bo això el club ho pugui anunciar en els mesos vinents”, va dir llavors.

De fet, fins i tot va desvelar la fórmula escollida: “Serà com si muntessis un club dins d'un altre club. Probablement, es farà un escut diferent per evitar conflictes amb patrocinadors. Haurem de crear una altra marca vinculada amb el Barça i els ingressos vindran per la venda d'entrades en els esdeveniments, pels drets televisius i pel màrqueting”.

Segons ha pogut saber EFE de fonts de la negociació, el preu d'entrada a la lliga xinesa del LoL se situa al voltant dels 40 milions d'euros. Però la competició estava disposada a rebaixar-ho fins per sota dels 2 milions en el cas del Barça pel valor que aportaria la seva presència.

D'altra banda, Gerard Piqué i Ibai Llanos van anunciar aquesta setmana que el 15 de desembre presentaran el seu equip en un esdeveniment que se celebrarà al Palau Sant Jordi de Barcelona i en el qual hi haurà un partit d'exhibició contra el conjunt francès Rekkles. Les 15.000 entrades gratuïtes es van esgotar en tan sols cinc minuts.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —