El projecte 'Música al Carrer' es reactiva a Barcelona amb mesures de prevenció per evitar aglomeracions de públic
Per ACN
Publicat el 07 de juny 2020

Els carrers de Ciutat Vella recuperaran a partir d'aquest dilluns les actuacions en directe del programa 'Música al Carrer' impulsat per Cultura Viva i l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). El projecte es reactiva amb una prova pilot dissenyada per iniciar la desescalada, que inclou mesures de prevenció com marques a terra per limitar l'espai del públic i tanques per garantir la distància física i protegir el músic, que haurà de tocar en solitari. Durant les dues primeres setmanes s'habilitaran vuit punts, des de la plaça de Catalunya fins a l'Arc de Triomf, que tindran un coordinador per controlar possibles aglomeracions de públic i mantenir les distàncies de seguretat. El màxim d'espectadors simultàniament serà de 10.

L'entrada de Barcelona a la fase 2 aquest dilluns permet començar a recuperar l'activitat cultural als carrers de la ciutat i "donar sortida als artistes, tot i el complex marc de la desescalada", ha informat aquest dissabte l'ICUB. Un cop passades les dues setmanes de prova pilot, i si el context ho permet, es revisarà el projecte i, si és possible, es plantejarà dissenyar 18 punts com a ubicacions al centre de la ciutat. A més, es contemplarà regular espais fora de Ciutat Vella i revisar les mesures de seguretat. Les localitzacions seleccionades són les "més adequades" per evitar l'acumulació de públic i poder garantir la distància.

A cada punt (Plaça Catalunya, avinguda de la Catedral, plaça Nova, carrer de la Tapineria, plaça de Ramon Berenguer el Gran, Santa Caterina i l'Arc de Triomf) s'hi permeten 32 hores setmanals de música amb un horari que entre setmana serà de cinc de la tarda a nou del vespre, i els caps de setmana de dotze a dues del migdia i de cinc de la tarda a nou del vespre. El programa 'Música al carrer' va néixer per desenvolupar un programa cultural que fomentés l'espai simbòlic "no oficial" de la cultura al carrer, treballant amb músics i diferents entitats vinculades a l'ús de l'espai públic.

Música a l'aire lliure

L'estiu i les restrictives mesures de seguretat obligades per la pandèmia de coronavirus faran que els espais a l'aire lliure es potenciïn per acollir actes culturals. L'Ajuntament de Barcelona va anunciar a mitjans de maig un nou projecte, anomenat Sala Barcelona, per habilitar espai públic per reactivar la música en directe a la ciutat. La iniciativa posarà a disposició dos espais del Fòrum i l'Anella Olímpica per permetre que la música en directe "comenci tan bon punt ho permetin les fases" de la desescalada, va detallar el comissionat de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —