- vídeos -
Bloc Ciutat Comtal
Per Marina Alaminos , Laia Coronado i Raül Martínez
Publicat el 02 de febrer 2021
Duració 1.34

Sovint es parla de precarietat habitacional de diferents tipus. Però com es concreta? Ens hem acostat a un barri de l’Hospitalet de Llobregat on la precarietat i els problemes relacionats amb l’habitatge són molt palpables.

És un conjunt de d’edificis idèntics que pateixen problemes estructurals que obliguen als veïns a fer front a grans despeses per poder seguir vivint a les seves llars. Hem parlat amb veïns i entitats que ens han explicat la situació i les demandes que tenen per poder-hi fer front.

54 escales

Són 54 escales idèntiques conegudes com els blocs Ciutat Comtal de L'Hospitalet de Llobregat. Són blocs humils habitats, en gran part, per persones grans, humils i jubilades. Ens els últims dotze mesos han patit cinc petits esfondraments.

Els edificis, construïts els anys seixanta amb unes bigues que l'estat francès havia prohibit, pateixen problemes estructurals que posen en risc la vida dels residents i que, de fet, obliguen els veïns a fer front a grans despeses de reparació: vint mil euros pel cap baix i per habitatge que, si no s'arriba a cap acord amb l'ajuntament, hauran de pagar de la seva butxaca. Parlem amb els veïns, que demanen ajuda per fer front a aquesta situació.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —