Sergi Gòdia, metge de Torres del Segre, explica que s'han demanat reforços, perquè el personal es troba "molt cansat físicament i emocionalment"
Per ACN
Publicat el 09 de juliol 2020

El Centre d'Atenció Primària d'Alcarràs, del qual depenen els consultoris de Soses i Torres de Segre (Baix Segrià), ha triplicat el nombre de visites de pacients amb Covid-19 en els últims 15 dies, la qual cosa coincideix amb l'aixecament de les restriccions de mobilitat.

Sergi Gòdia, metge de Torres de Segre, ha assegurat que la situació que es viu al CAP d'Alcarràs i als municipis que en depenen és complicada per culpa de l'increment de casos positius i, en especial, per les dificultats a l'hora de fer la recerca de contactes per les circumstàncies socials d'alguns d'aquests pacients. El metge de família ha dit que de cada deu proves PCR realitzades abans de Sant Joan, n'hi havia una o dues de positives, mentre que ara, la xifra ha augmentat fins a sis o set. "Per això, hem triplicat; no en números absoluts, però sí que l'apreciació és que a cada prova hi ha més possibles positius que abans".

El metge considera que l'atenció primària està aturant el cop i que, per aquest motiu, van sobrecarregats de feina. Tot i que, per sort, hi ha hagut el personal suficient i "no ha tocat de ple les vacances", Gòdia ha dit que s’han demanat reforços, perquè el personal es troba "molt cansat físicament i emocionalment". En concret, l'atenció al CAP es reforçarà amb dos professionals mèdics, un metge de família i una infermera. Tot i això, considera que l'equipament té la suficient capacitat d'acció per no haver de requerir un traspàs de pacients als hospitals i, sobretot, a les UCIs.

A aquesta casuística se li afegeix el fet que, en les darreres setmanes, els CAPs ja havien començat a visitar pacients d’altres patologies, un servei que ara s’ha hagut de tornar a aturar i es fa mitjançant visites telefòniques.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —