La cantant Isco durant l'actuació
Per ACN i Redacció
Publicat el 02 de juliol 2020

El concert de la navarresa Iseo ha donat el tret de sortida al cicle Cruïlla XXS, amb fins a 200 propostes programades a diferents indrets de Barcelona les nits de juliol i agost. L'artista ha comparegut en solitari al Poble Espanyol aquest dimecres, sense la companyia de Dodosaund, amb qui sí que va actuar els darrers Festival Cruïlla i Cruïlla de Tardor. Però el d'avui ha tingut poc a veure amb aquells dos concerts i la cantant s'ha defensat només amb la veu, la guitarra i un pedal 'looper' per donar més gruix i accent a les cançons. En paral·lel, a l'Anella Olímpica, l'XXS ha organitzat un acte per celebrar l'estrena d'aquest cicle inèdit, que és el fruit de l'adaptació del festival d'estiu del Fòrum cancel·lat per la crisi sanitària. 

La cantant Iseo durant l'actuació al Poble Espanyol. Foto: Lorena Sopena

Iseo ha exhaurit les entrades tant del concert inaugural d'aquest dimecres com del que ofereix novament demà. L'artista ha actuat davant de 430 persones, el límit de l'aforament al Poble Espanyol per tal de poder mantenir les distàncies de seguretat. L'aspecte poc atapeït de la plaça, amb el públic assegut i molts amb taula, així com les mascaretes i les indicacions per megafonia, eren el recordatori de la raó de ser d'aquest cicle: un programa dissenyat després de la cancel·lació del Festival Cruïlla 2020 amb actuacions en espais de format petit o mitjà que respecten les restriccions sanitàries davant la crisi del coronavirus. 

Els assistents han de seguir les mesures de seguretat a l'hora de consumir. Foto: Lorena Sopena

Amb part del públic que encara intenta aconseguir una beguda tot respectant les distàncies de seguretat, Iseo ha arrencat l'actuació en aquest escenari que l'organització ha batejat com 'Vallformosa'. La cantant ha tornat als seus orígens com a artista, és a dir, amb un concert en solitari amb la guitarra. És un retorn puntual a aquest format, ha comentat als espectadors. Tres anys enrere va canviar aquesta tessitura per la companyia de Dodosaund i junts es van apropar al dancehall i al dub a través de l’electrònica. 

Avui Iseo recuperava la seva essència com a cantant més propera al soul i, per això, ha hagut de fer memòria, fins i tot ha admès que havia oblidat la lletra d'algunes de les seves cançons antigues. Malgrat la intimitat de la proposta i el públic escoltant assegut, artista i espectadors han celebrat amb entusiasme el retrobament mutu després de mesos sense música en directe

Els espectadors intenten respectar les distàncies de seguretat a les cues. Foto: Lorena Sopena

Una edició XXS, però carregada de propostes 

El Cruïlla XXS, batejat així en relació amb la reducció obligada d'aforaments, finalment ha resultat ser molt gran quant al nombre de propostes: gairebé 200 sumant la programació musical, arts escèniques, humor i les converses i reflexions del Cruïlla Talks, també adaptades per a l'ocasió. 

Des d'avui i fins a finals d'agost, el cicle omplirà de música, teatre i altres propostes escèniques fins a nou emplaçaments de Barcelona: Poble Espanyol, Camp Nou, l'Anella Olímpica, Disseny HUB, els jardins del TNC, el Recinte Modernista de Sant Pau, el jardí del Museu Marítim i la Plaça Univers (Fira Montjuïc). 

Part del públic ha gaudit de l'actuació amb mascareta. Foto: Lorena Sopena

La companyia La Fura dels Baus tindrà un paper protagonista en aquest programa, ja que ha creat dos espectacles per a l'ocasió. El Recinte Modernista de Sant Pau acollirà el primer muntatge —Nova normalitat— en dues funcions el 3 i 4 de juliol, en què la companyia homenatjarà les persones que "promouen la salut", des del personal de neteja als metges. L'espectacle farà una gira per tot l'Estat i començarà per "la zona 0" de la pandèmia a Catalunya, l'Hospital d'Igualada, tal com ha detallat aquest dijous el director de l'espectacle, Carlus Padrissa. La segona aportació de La Fura al Cruïlla XXS serà un espectacle sorpresa el 17 i 18 de juliol a la plaça Univers de Montjuïc.

Entre el reguitzell d'actuacions programades destaquen també els dobles concerts de Sopa de Cabra i Ismael Serrano dins del Camp Nou; Miki Núñez, Rapsusklei i M-Clan a l'Anella Olímpica; Roger Mas, Pau Riba i Pi de la Serra al TNC; Barbes de Balena, de Maldà Teatre al Teatre Victòria; el cicle d'humor al Museu Marítim; i les nits a l'Anella Olímpica que combinen actuacions musicals amb espectacles escènics. 

I a l'Anella Olímpica és precisament on, aquest vespre, en paral·lel al concert d'Iseo al Poble Espanyol, s'ha celebrat l'acte inaugural del Cruïlla XXS, només per a convidats i amb l'assistència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, entre altres autoritats. La trobada ha servit per oferir un tastet del cicle: un monòleg de Tomàs Fuentes, un fragment de l'espectacle Flotados, un petit concert de Roger Mas i una conversa introductòria del director de l'esdeveniment, Jordi Herreruela. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —