sardines
Per ACN i Redacció
Publicat el 04 de març 2021

El curtmetratge 'Hora punta', creat per Helena Izquierdo, Marina Izquierdo i Marc Serra, ha estat guardonat pel jurat de la categoria oberta al públic Roda a TMB del Festival Internacional de Curts Subtravelling de Transports Metropolitans de Barcelona. En aquesta categoria, els mateixos usuaris envien els seus vídeos rodats als transports públics de TMB. L’original curt d’animació retrata en menys d’un minut i mig un viatge en metro en l’hora punta del matí amb un final sorprenent. El guanyador, que ha competit amb els altres 94 curts participants, s’ha endut un viatge a Corea i la projecció en exclusiva del curt al festival SMIFF de Seül 2021, a més d’un any de cinema gratis i l’emissió del seu curt al programa 'Curtcircuit 33' del canal 33 i al MouTV.

 

El segon classificat és 'El viaje estático', dirigit per Neil Murphy, que s’ha endut una càmera esportiva GoPro amb trípode i l’emissió del seu curt al festival SMIFF i al programa 'Curtcircuit 33'. L’original curt de ficció, de tres minuts, ens presenta una noia atrapada que utilitzarà la imaginació i el ball per escapar de la monotonia d’un viatge en metro.

 

El curt més votat ha estat '(Des)connecta', d’Irene Soriano, que reflexiona sobre la dependència de la societat de les noves tecnologies; la noia protagonista n’és conscient i fa una crida per desconnectar. S’endú un any de cinema gratis cortesia de Filmax Gran Via.

 

'Avisa quan arribis', dirigit per Irene Margalef, ha obtingut la menció especial del jurat. El curt retrata el viatge de l’Alba quan torna sola cap a casa. Al metro, uns nois l’assetgen verbalment. Ella intenta no fer-los cas, però la por ja se li ha ficat dins del cos. La guanyadora s’endú una tauleta tàctil, cortesia de Vodafone. A més, el curt es podrà veure al festival SMIFF i al programa 'Curtcircuit 33'.

 

D’altra banda, pel que fa a la secció Mostra internacional, en què es presentaven 20 curts, l’obra que ha rebut més vots al web del festival és el curt 'Dream in the Subway', dirigit per Park So Young. El curt, rodat al metro de Seül, relata el viatge del protagonista tant al món real com el viatge als seus somnis.

Els cinemes Filmax Gran Via de l’Hospitalet de Llobregat han acollit la gala de cloenda i anunci dels guanyadors de les diferents categories de l’onzena edició del Subtravelling, el festival internacional de cinema curt de Transports Metropolitans de Barcelona, organitzat per la Fundació TMB, que per cinquè any consecutiu ha repetit la col·laboració amb el festival de cinema SMIFF del metro de Seül, la capital de Corea del Sud.

Com a novetat, enguany s'ha premiat la participació dels usuaris. Així, entre tots els curts inscrits i acceptats a la secció Roda a TMB es va fer un sorteig d’un passi per assistir al rodatge de Cesc Gay a les instal·lacions de TMB que va tenir lloc el passat 30 de desembre. La guanyadora va ser Julia Campayo, que hi va participar amb el curt 'Metropolis'.

L’acte ha estat presentat per Roger de Gràcia i l’Agnès Busquets. Enguany, el jurat de l'XI Festival Subtravelling - International New Talent’s Short Film Festival Barcelona - Seoul estava format pel cineasta, guionista i director teatral Cesc Gay, l’actriu Assumpta Serna, el director del Filmets Badalona Film Festival, Agustí Argelich, i el director de la Fundació TMB, Santiago Torres.

​​​​​​​


 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —