- podcasts -
Publicat el 06 de maig 2023

Primer s’hi havia construït una bateria antiaèria per protegir Barcelona de l’aviació feixista italiana. Després de la guerra s’hi va establir un barri de barraques. I ara, el 2023, el Turó de la Rovira és un dels grans atractius de Barcelona per als turistes. Veure des d’un punt elevat de la ciutat la posta de sol, la quadrícula de Cerdà i la mar Mediterrània era massa llaminer per evitar la massificació turística.

Allò que va servir per protegir la ciutat ha estat conquerit pels visitants. Aquest espai que coneixem com els búnquers, quan en realitat no n’hi havia, de búnquers, en aquest punt del Carmel, s’ha regulat. L’Ajuntament de Barcelona ha decidit tancar-los a les 19:30 per evitar que els turistes vinguts d’arreu s’hi apleguin a l’hora de la posta de sol.

Però, tenint la Sagrada Família, la Pedrera i el MACBA, per què han arribat fins aquí, els turistes? En parlem amb el redactor del Diari de Barcelona Gerard Castillo, que ha fet aquest reportatge sobre l'efecte que té TikTok en les formes de turisme, però també sobre els discursos d'autenticitat en la indústria del turisme en contraposició a aquell típic turisme tradicional que es basava en els punts més icònics de les ciutats.

Presenta: Bernat Herrandiz Serentill.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —