El director executiu de TikTok dimiteix després de les amenaces de Trump
Per EFE
Publicat el 27 d’agost 2020

El director executiu de la companyia xinesa TikTok, Kevin Mayer, ha presentat la seva dimissió dies després que el president dels Estats Units, Donald Trump, amenacés amb prohibir l'ús de la xarxa als Estats Units, acusant-la de ser un risc per a la seguretat nacional del país.

"En les últimes setmanes, a mesura que l'entorn polític ha canviat dràsticament, he fet una reflexió significativa sobre el que requeriran els canvis estructurals corporatius i el que signifiquen per al rol global al qual em vaig inscriure", va comunicar Mayer en una carta als empleats que reprodueixen diversos mitjans internacionals.

No obstant això, i malgrat que les converses entre la companyia i Trump continuen, Mayer assegura en l'escrit que "en aquest context, i com esperem arribar a una resolució molt aviat, vull fer-los saber amb gran pesar que he decidit deixar l'empresa".

L'Administració de Trump, que des de principis d'agost sosté que TikTok suposa una "amenaça" per a la seguretat nacional dels Estats Units, impedirà les seves transaccions a partir del pròxim 15 de setembre. Per aquesta raó s'està buscant forçar la seva venda a una empresa estatunidenca com Microsoft, que ha mostrat interès per la popular xarxa social. Es va oferir un termini de 90 adies a la xarxa social per tal que es faci aquesta venda si no vol enfrontar-se a la seva prohibició als Estats Units.

Actualment

TikTok, que als EUA té més de 80 milions d'usuaris, és una de les xarxes socials que més ha crescut en els últims anys, on s'ha convertit en el principal entreteniment per a molts adolescents i un canal de màrqueting per a importants celebritats.

El Ministeri d'Assumpte Exteriors de la Xina s'oposa a la venda forçada de TikTok, una operació que en la seva opinió viola els principis de l'Organització Mundial del Comerç (OMC).

De fet, el Govern xinès veu la intenció de vendre TikTok com un capítol més de la guerra comercial entre Pequín i Washington, que intenta contenir el cada vegada major poder tecnològic del gegant asiàtic, que ja ha vist com la signatura de telecomunicacions Huawei ha hagut d'enfrontar-se a restriccions.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —