selectivitat 2020
Per Redacció
Publicat el 06 d’agost 2020

Després de la selectivitat més atípica dels darrers temps, avui 6 d'agost, els estudiants han pogut conèixer les notes de tall de les carreres oferides a Catalunya. Així mateix ho ha publicat la Secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat.

El dobre grau de Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) torna a ser per novè any consecutiu la carrera amb la nota de tall més alta, un 13.528, una dècima més que l’any passat. El mateix grau a la Universitat de Barcelona (UB) és la segona carrera amb més nota, un 13.506. En tercera posició està la carrera de Matemàtiques a la Universitat Politècnica de Catalunya, amb un 13.202, un grau que puja un esglaó respecte a l’any passat, que ocupava el quart lloc del rànquing.

El doble grau en Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la UB passa de l'onzena posició a la quarta amb una nota de tall de 13,140, i el segueix Medicina al campus de l'Hospital Clínic de la Universitat de Barcelona.

Enguany s'han matriculat 39.914 estudiants a la convocatòria ordinària de les Proves d’Accés a la Universitat, un total de 5.400 estudiants més que l’any 2019.

Els estudiants que s’han preinscrit en universitats públiques catalanes són 54.936 i un 61,01% han entrat a la primera opció, una mica més de la meitat.

El secretari general del Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC), Lluís Baulenas, ha destacat "la normalitat i estabilitat en el procés d'accés i admissió a la universitat en un any de circumstàncies excepcionals".

Baulenas ha dit que les dades evidencien que "s'ha superat la prova d'estrès a la qual el sistema s'ha enfrontat enguany". Tot i això, aquestes magnituds no han influït en la nota mitjana de PAU (de 6,616, només una mil·lèsima més alta que al 2019) però si en la d'accés: que s'ha situat en el 7,150 versus el 7,092 de l'any passat per l'augment de la nota de l'expedient acadèmic a Batxillerat.

Augment de les notes de tall

Tot i això, diferents estudiants han quedat desconcertats en veure que les notes de tall de diverses carreres han augmentat considerablement respecte a l'any anterior.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —