Pla general dels artistes que participen en el rodatge de la gala del festival de cinema de la Terra Alta, l'In-FCTA
Per ACN
Publicat el 06 de juliol 2020

El festival de cinema de la Terra Alta, In-FCTA no s’ha aturat pel coronavirus. És més, la quarta edició s’ha reinventat amb la gravació d'una gala aquest dissabte en un mas a Bot (Terra Alta). El film l’ha dirigit Iván Massagué, que ha afirmat que és el moment de reforçar la cultura i de seguir amb l’embranzida que havia assolit el certamen. "No podem abandonar-la i ens hem inventat aquest mini festival, amb amics i complint tots els protocols. Esperem que l'any que ve les pandèmies siguin de coses boniques i que l'únic confinament possible sigui la llibertat”, ha expressat.

De fet Massagué, ha destacat el període de pandèmia com una època de proliferació creativa  “La cultura sempre ha viscut molt atrotinada, trobo que és el moment del canvi, la covid ha sigut molt dolenta pel 80% de la població, però la gent confinada ha llegit, ha creat cançons, ha escrit guions. Per tant, no podem abandonar-la”.

 

 

En la gravació de la gala hi han participat diversos artistes catalans com Edu Soto, Juli Fagregas, Mireia Aixalà, Sílvia Pérez Cruz i Sergi Pompermayer, entre altres personalitats. Avui al migdia, tots els participants han acabat d’ultimar els detalls per començar el rodatge a mitja tarda.

La gala gira entorn de dotze convidats que comparteixen un àpat a l'aire lliure en un mas situat entre el municipi de Bot i Horta de Sant Joan. L'espectacle combinarà humor, música, teatre i, sobretot, les reflexions d'una bona sobretaula. Els actors Juli Fabregas i Jordi Díaz seran els mestres de cerimònia que donaran pas a les actuacions de Sílvia Pérez Cruz, Muchachito -Jairo Perera-, Bebe -Nieves Rebolledo-. Fabregas, en clau d’humor ha expressat que “Volia venir a cantar, però es veu que canto molt malament i no m'han deixat. Tampoc porto a la sang ballar... per això acabo copresentant amb en Jordi Díaz, amic, company, germà i persona que m'estimo molt. Tots dos presentarem aquesta gala, especial, diferent”.

També hi actuaran la ballarina Tatiana Monells i els actors Edu Soto, Mireia Aixalà i Pablo Méndez. A més, Gipsy Chef, Pablo Albuerne, serà l'encarregat de maridar el xou.

La gala tindrà una durada de més d'una hora i s'emetrà el pròxim 8 d'agost en línia per la pàgina web del festival. Es tracta d'un "fals directe" que permetrà dona a conèixer els guanyadors del quart Concurs de Curtmetratges. Els treballs es poden presentar fins a l'1 d'agost. D'altra banda, aquest any no hi haurà una setmana de cinema i activitats als pobles terraltins com és habitual, ja que l'In-FCTA s'havia de celebrar entre el 2 i el 8 d'agost.

Amb tot, el certamen segueix apostant per la formació i ha organitzat cursos formatius oberts a tothom que permetran aprendre més sobre la creació de curts. Els impartirà l'escola de cinema FX Animation, molt vinculada al projecte In-FCTA, entre el 6 i el 17 de juliol. Els cursos es podran seguir a través d'Instagram Live.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —