The Buzz Lovers durant el concert d'homenatge a Nirvana aquest dissabte
Publicat el 06 de juliol 2020

Espelmes, flors, il·luminació fosca i una estètica decadent envoltava els membres de The Buzz Lovers ahir a la nit, tal com ho va fer Nirvana un 18 de novembre de 1993. La nit de dissabte, els assistents al Festival Strenes van tenir el privilegi d’escoltar en directe una reproducció fidedigna del MTV Unplugged in New York per part dels membres de The Buzz Lovers, que van imitar, inclús, la vestimenta i disposició del concert original. L'espectacle, que va omplir les 390 localitats disponibles de l'Auditori de Girona, va arrencar amb About a Girl, cantada amb la mateixa veu trencada i fosca de Kurt Cobain.
​​​​

 

The Buzz Lovers és una de les bandes tribut a Nirvana més importants del planeta. Malauradament, la violoncel·lista del concert de Nova York, Lori Goldston, que havia estat convidada al festival i que havia de participar en el recital d'ahir, no va poder desplaçar-se des de Seattle degut als impediments del coronavirus.

Cobain va morir un 5 d’abril de 1994. Era vocalista i guitarrista de Nirvana, el grup grunge per antonomàsia que va marcar la dècada dels 90. Ho feia només set mesos després que es publiqués el seu darrer àlbum MTV Unplugged in New York, el seu primer disc en viu, que retransmetia el concert acústic que la banda va fer als estudis Sony Music a Nova York, gravat per la MTV.

Per a molts, i amb la perspectiva dels anys, aquella nit és recordada com un microcosmos en què Krist Novoselic, Dave Grohl, Pat Smear i Kurt Cobain, assegut en una banqueta i amb una jaqueta de llana verda, es van fondre per representar el que seria un dels concerts més emblemàtics de l’època. Lluny de l’estridència i la disbauxa que els caracteritzava, en format desendollat, van representar temes com About a girl, Come as you are, Something in the way, Pennyroyal Tea o All apologies. Tots ells avui han quedat com uns clàssics de la banda de Seattle.


El festival Strenes es defineix com una plataforma de referència per a l’escena catalana amb l’objectiu de presentar nous treballs discogràfics, iniciar o finalitzar gires. Aquesta edició també compta amb la presència de Sopa de Cabra, Miki Núñez o Mala Rodríguez.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —