Banderoles per conscienciar la població de Lleida
Per ACN
Publicat el 10 de juliol 2020

Catalunya ha sumat 774 nous positius de Covid-19 respecte al balanç de fa 24 hores, segons les últimes dades del Departament de Salut. Són 292 casos més que els sumats en l'anterior balanç. Això situa la xifra global de positius en 75.141. De tots els casos nous, 338 corresponen a la regió de Lleida, dels quals 280 són a la comarca del Segrià. El delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, ha alertat d'un augment "insostenible" de casos de coronavirus entre joves de 15 i 29 anys al Segrià, i ha fet una crida perquè aquest col·lectiu tingui una "altíssima responsabilitat".

El cap de vigilància epidemiològica, Pere Godoy, ha reconegut que la situació és complicada. S'ha confirmat l'augment de casos que es preveien a començaments de setmana i la previsió, ha dit, és que segueixin augmentant durant els pròxims dies. Per altra banda, Farré ha descartat el confinament domiciliari al Segrià. "No ens podem permetre que tothom es quedi a casa seva", ha dit. Pel que fa als brots a la demarcació de Lleida, s'eleven a una vintena, amb dos nous brots a empreses hortofructícoles del Segrià.

A la ciutat de Barcelona s'han registrat 204 nous casos, vuit menys dels sumats fa 24 hores. Pel que fa a les morts, les funeràries n'han reportat una més, quatre menys que dijous, i la xifra total és de 12.607. La mort correspon a la regió sanitària metropolitana sud. Fins ara, n'hi ha hagut 4.175, sis més que fa 24 hores, i actualment en són 43, tres més.

A les residències de gent gran hi ha un total de 15.103 persones confirmades com a positives. Són 29 casos més que les informades el dia anterior. Aquest divendres, el Departament de Salut tampoc ha facilitat les dades dels professionals que estan aïllats. Pel que fa a les altes hospitalàries des de l'inici de la crisi, n'hi ha hagut 40.119, 81 més que les informades fa 24 hores.

A més d'aquests brots, Salut també ha confirmat un brot al CAP de Rambla Ferran, amb cinc professionals afectats. "No està tancat. Segueix funcionant", han dit. També hi ha un altre brot a la comissaria dels Mossos d'Esquadra a Lleida, amb almenys sis casos, tot i que Salut encara no en té constància, han dit. A més a més, hi ha un contagiat a l'associació de discapacitats Aremi de Lleida, i Salut està estudiant l'evolució de la resta d'usuaris i treballadors.

Pel que fa al confinament perimetral del Segrià, el delegat del Govern a Lleida ha recordat que segueix vigent i que "no té data de caducitat". "No està previst que modifiquem les condicions del tancament perimetral de la comarca", tot i que ha recordat que es poden seguir fent desplaçaments imprescindibles per motius laborals. Farré ha descartat també, de moment, altres tancaments perimetrals més enllà del Segrià.

Pel que fa a les empreses hortofructícoles, Salut ha explicat que s'està visitant i fent el seguiment de 47 empreses. D'aquestes, aquest divendres s'han confirmat dos nous brots. En concret, ja s'han visitat 19 empreses al Baix Segre i s'han fet testos a més de 3.000 treballadors, els quals estan pendents dels resultats.

Pel que fa a les residències, Salut ha explicat que es continuen fent testos PCR a les 33 residències del Segrià i, de moment, s'han detectat casos positius a dues residències de la comarca i un cas sospitós a una tercera. La majoria de casos, tant de residents com de treballadors, però, són persones asimptomàtiques, ha puntualitzat Salut. A una, s'han detectat tres casos, i a l'altre, deu, dels quals nou són residents i un, treballador.

La gerent de la regió sanitària de Ponent i l'Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, ha recordat la importància de reduir "al màxim" la interacció entre persones perquè "no ens podem permetre posar en risc el sistema sanitari". Farreny ha reiterat que el col·lectiu de la gent gran, el més vulnerable, és "el que està fent les coses millor".

Casos de coronavirus entre els menors de 50 anys

Ara, ha dit, la majoria de pacients ingressats als hospitals lleidatans són menors de 60 anys, i la meitat del total són menors de 50 anys. Pel que fa al sexe, la majoria són homes. En total, hi ha 84 persones hospitalitzades per Covid-19, tant a centres públics com a privats, "el doble que a començaments de setmana", ha alertat Farreny. Pel que fa als ingressats a les UCIs dels hospitals Arnau de Vilanova i Santa Maria de Lleida, són 11 persones.

Godoy ha puntualitzat que la part positiva és que la majoria són casos lleus, però ha alertat que la negativa és que molts són asimptomàtics i, per tant, "poden seguir amb cadenes de transmissió".

Per aquest motiu, ha destacat Farré, és tan important la mascareta, la qual ha passat a ser obligatòria. "No us tragueu la mascareta ni per prendre cafè, i els petons, feu-los de lluny", ha dit.

L'evolució a Barcelona

A la ciutat de Barcelona, els casos han augmentat en 204 respecte a l'últim balanç. Des de l'inici de la pandèmia, s'han registrat 20.566 casos a la capital catalana. Pel que fa a la retrospectiva dels últims dies a la ciutat, sense incloure els testos serològics, a la ciutat s'han registrat 37 casos corresponents al 9 de juliol, 47 al 8 de juliol, 60 al 7 de juliol i 17 al 6 de juliol. Si se sumen tots els casos de l'última setmana, Barcelona n'ha registrat 235 de nous, sense comptar els testos serològics.

Regió de Lleida

Pel que fa a la regió de Lleida, els casos s'han incrementat en 338 respecte a les últimes 24 hores, i ja sumen 4.488 positius des de l'inici de la pandèmia. Durant l'última setmana, la regió n'ha acumulat 745.

Altres territoris

A l'àrea metropolitana nord, n'hi ha 17.682 (48 més) i a l'àrea metropolitana sud, 13.725 (104 més). A la Catalunya Central són 6.712 els confirmats (dos menys). A Girona hi ha 7.241 positius (29 més). En el cas del Camp de Tarragona, es registren 2.219 persones amb coronavirus confirmades (set més). A l'Alt Pirineu i Aran creixen fins als 515 casos confirmats (22 més), i a les Terres de l'Ebre pugen a 353 (12 més).

D'entre tots aquests, la ciutat de Barcelona registra 3.742 casos confirmats a residències. A l'àrea metropolitana nord es mantenen amb 3.655, mentre que a l'àrea metropolitana sud n'hi ha 3.048. A la Catalunya Central continuen amb 1.699 residents confirmats, i a Girona hi ha 1.695 casos. A les residències del Camp de Tarragona hi ha 473 casos positius confirmats, i a Lleida en registren 610. En el cas de l'Alt Pirineu i Aran, pugen a 105 els casos confirmats a les residències, mentre que a les Terres de l'Ebre segueixen amb 20.

Morts per coronavirus per territoris

Pel que fa a les morts, les funeràries n'han reportat una de nova, concretament a la regió metropolitana sud. En total, ja hi ha 12.607 víctimes, de les quals 6.896 han estat a un hospital o centre sociosanitari (una més), 4.111 a residències (les mateixes), 799 a domicilis (les mateixes), i 801 no classificades per falta d'informació (les mateixes).

No s'han reportat noves morts per Covid-19 ni dimecres ni dijous, tot i que és una dada que pot variar quan les funeràries actualitzin la informació de cara als propers balanços. El dia 7 de juliol hi va haver quatre defuncions, el dia 6, dues, el dia 4, quatre, i el dia 3, cinc.

Per territoris, a la ciutat de Barcelona es mantenen amb 4.264 defuncions, entre positius i sospitosos, 2.348 a hospitals i centres sociosanitaris, 1.324 a residències, 284 a domicilis i 308 no classificats; a la zona metropolitana nord segueixen amb 2.901 morts, 1.580 a hospitals i sociosanitaris i 1.048 a residències, a banda de 130 no classificats i 143 a domicilis. La xifra total de morts a la regió metropolitana sud puja a 2.354 (una més). D'aquests, 1.436 han mort a un hospital o centre sociosanitari, 774 a residències, 96 a domicilis, i 48 no estan classificats.

A la Catalunya Central continuen amb 1.573 persones mortes (729 a hospitals i sociosanitaris, 516 a residències, 211 no classificats i 117 a domicilis) i a Girona segueixen amb 819 morts (368 a hospitals, 252 a residències, 129 a domicilis i 70 no classificats).

Pel que fa al Camp de Tarragona, segueixen amb 399 morts, dels quals 257 a hospitals i centres sociosanitaris, 121 a residències, 12 a domicilis i nou més no classificats; mentre que a Lleida es mantenen amb 212 morts en total, 134 a hospitals i sociosanitaris, 59 a residències, 12 no classificats i set a domicilis.

A l'Alt Pirineu i l'Aran es mantenen amb 30 morts, 13 a hospitals i sociosanitaris, set a residències, vuit no classificats i dos a domicilis; mentre que a les Terres de l'Ebre continuen amb 45 defuncions, 25 a hospitals i sociosanitaris, vuit a residències, nou a domicilis i tres sense classificar.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —