Consell de Govern
Per ACN
Publicat el 02 de novembre 2020

El Govern aprovarà dimarts un decret llei per impedir que es penalitzi els treballadors amb les rendes més baixes i amb major precarietat laboral (que han estat o estan en un ERTO, a l'atur o han encadenat diversos contractes). Es tracta de treballadors que per aquesta realitat (tenir més d'un pagador aquest 2020) es veuen obligats a fer la declaració de la renda i es poden veure perjudicats. Segons ha avançat TV3, el decret preveu rebaixar-los l'IRPF a través d'una deducció autonòmica equivalent a la diferència entre la quota íntegra autonòmica i la quota íntegra estatal, sempre que la diferència sigui positiva. L'executiu preveu que la mesura pot afavorir uns 250.000 treballadors que cobren entre 14.000 i 22.000 euros bruts anuals.

Des del Govern, però, també s'exigeix a l'Estat perquè prengui "mesures econòmiques concretes" i un "pla de xoc urgent" que ajudi els ciutadans de Catalunya, especialment als d'aquells sectors més afectats econòmica i socialment. De fet, fa uns dies el vicepresident del Govern en funcions de president, Pere Aragonès, es va dirigir per carta al president espanyol, Pedro Sánchez, per exigir-li la moratòria dels impostos per a tots els negocis més afectats per les restriccions.

El decret llei del Govern de rebaixa de l'IRPF és aplicable a contribuents amb rendiments íntegres del treball inferiors a 22.000 euros i que, pel fet de tenir més d'un pagador, resulten obligats a presentar la declaració de l'IRPF (segons l'article 96 de la Llei de l'IRPF). Queden exclosos de la normativa del Govern aquells contribuents que només perceben pensions i altres prestacions passives com a rendiments del treball perquè la llei ja els eximeix de presentar la declaració, encara que tingui més d'un pagador. Aquesta mesura es farà efectiva quan els treballadors beneficiaris facin la declaració de l'IRPF corresponent al 2020, que serà a l'abril-juny del 2021.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —