Ministre e Justícia, Juan Carlos Campos
Per ACN i Redacció
Publicat el 23 de setembre 2020

El govern espanyol començarà a tramitar l'expedient de l'indult als presos independentistes condemnats pel Suprem. Segons ha afirmat el ministre de justícia, Juan Carlos Campo, el tràmit s'iniciarà la setmana que ve.

L'executiu espanyol té sobre la taula la petició des del 23 de desembre quan la va presentar l'advocat Francesc Jufresa. Segons fonts del Ministeri de Justícia un cop tramitats els expedients, el govern espanyol haurà d'escolta les parts, el tribunal sentenciador i la Fiscalia. D'aquesta manera, la resolució podria trigar a sortir entre quatre i sis mesos.

Campo ha afirmat que ho farà "perquè és el que toca". Ho ha fet en resposta a una pregunta de la portaveu de JxCAT, Laura Borràs, que ha recordat que l'actuació de la Justícia espanyola contra el procés independentista ha generat 2.850 represaliats. "La justícia espanyola és més espanyola que justícia. Gestionin el conflicte des de la política", ha etzibat Borràs a Campo.

El ministre de Justícia ha afirmat que "Espanya és un estat social i democràtic de dret amb un poder judicial independent i un ministeri fiscal autònom", i ha insistit que el seu govern ha de "vetllar" pel compliment de la llei. "No puc compartir la seva idea que la justícia està a la deriva, perquè malgrat que és millorable, avui va unida i tots anem a la mateixa línia", ha respost.

"Acatem i respectem totes les resolucions dels tribunals i estem plenament disposats al diàleg", ha dit el ministre, que ha apuntat també que el seu executiu tramita amb "normalitat democràtica" tota mena d'expedients i arxius, i "també els indults que li preocupen", que "es començaran a tramitar la setmana que ve".

Campo defensa la reforma de la sedició

El ministre de Justícia també ha defensat al Congrés la reforma del delicte de sedició. Campo ha recordat que el dret penal "és una cosa viva" que ha de trobar el "to just" i "és normal que davant una realitat canviant" es reformi. "Hem de parlar també de l'ordre públic", ha dit, i ha recordat que Sánchez ja va dir al debat d'investidura que cal reformar els delictes de rebel·lió i sedició.

"Hem de reformar el Codi Penal perquè hi ha un nou ordre a protegir i cal analitzar perquè el nostre dret se separa dels codis penals francès, italià o alemany. Miri les figures i la doctrina i veurà perquè ho hem de fer. I quan portem aquesta llei al Congrés portarà tots els informes pertinents i s'obrirà un ampli debat. Donin suport al debat, el diàleg i a una millor Espanya, perquè en aquest projecte de país és on els volem veure", ha sentenciat dirigint-se al diputat del PP Luís Santamaría.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —