Selectivitat
Per ACN
Publicat el 13 de novembre 2020

El govern espanyol no descarta que l'Avaluació de Batxillerat per a l'Accés a la Universitat del 2021, la Selectivitat, s'hagi de celebrar en format virtual segons com evolucioni la pandèmia. Així consta al Projecte d'ordre que estableix les característiques, disseny i contingut de les proves elaborat pels ministeris d'Universitats i d'Educació i FP. S'especifica que "si estiguessin en vigor mesures sanitàries excepcionals que impedissin la realització de les proves en les condicions habituals de presencialitat dins del termini previst, els òrgans responsables podran establir, per a la totalitat o part de l'alumnat, un procediment virtual i fiable per a la seva realització". Les proves hauran d'haver finalitzat abans del 18 de juny.

Els resultats provisionals d'aquestes proves s'hauran de conèixer abans del 25 de juny. Pel que fa a la convocatòria extraordinària, s'haurien de celebrar abans del 9 de juliol i amb els resultats provisionals abans del 16, si s'opta per fer-les en aquest més; o bé abans del 16 de setembre i els resultats abans del 22, si s'opta per fer-ho passat l'estiu.

Pel que fa a la tipologia de les proves, el text explica que hi haurà preguntes obertes i semiobertes que requeriran de l'alumnat capacitat de "pensament crític, reflexió i maduresa". També es podran fer servir preguntes d'opció múltiple, sempre i quan a cada prova la puntuació assignada al total de preguntes obertes i semiobertes arribi com a mínim a la meitat. D'altra banda, hi haurà "una única proposta d'examen amb diverses preguntes".

L'esborrany també contempla que la durada de les proves sigui de quatre dies en general i de fins a cinc en els territoris amb llengua cooficial.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —