Quim Torra a la reunió extraordinària del dia 13.
Per ACN i Redacció
Publicat el 14 de juliol 2020

El govern ha aprovat, en una reunió extraordinària, un decret llei de modificació de la llei de salut pública i d’adopció de mesures urgents per fer front al risc de rebrots de la Covid-19. Tot i que els detalls de la resolució encara no s’han concretat, el decret inclou un nou apartat que faculta les autoritats sanitàries per limitar l’activitat, el desplaçament de persones i la prestació de serveis en determinats àmbits territorials, en cas d’epidèmia o de pandèmia. D'aquesta manera, el govern respon la jutgessa de Lleida que va frenar el confinament domiciliari de Lleida i del Baix Segrià argüint que la Generalitat no tenia competències per a fer-ho.

La seva principal finalitat és protegir "la salut de les persones" i controlar els contagis, però sobretot oferir un marc de “seguretat jurídica” per a les decisions governamentals o de les autoritats sanitàries. 

Sempre que sigui possible, la resolució formularà recomanacions a seguir per evitar riscos de contagi i, en cas que s’estableixi la seva obligatorietat, s’haurà de fer constar expressament. També hi figurarà si es mantenen els serveis essencials o no, la seva durada, que en principi no superarà els 15 dies, excepte si es justifica la necessitat d’un període més llarg. Segons l’executiu, s’ha tingut en compte que les mesures establertes siguin les mínimes possibles, per tal de no limitar els drets de les persones; ni molt menys els seus drets fonamentals com el dret al sufragi, tal com va succeir a Galícia i al País Basc. 

Es dictarà una nova resolució amb les mesures específiques per a la comarca del Segrià, tot i que abans es requerirà una autorització judicial del jutjat contenciós administratiu de Lleida perquè avali les mesures que s'han adoptat. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —