Quim Torra
Publicat el 04 de juliol 2020

El president Quim Torra ha anunciat avui el confinament, de nou, de la comarca del Segrià per l'augment de casos de Covid-19 i el risc de perdre'n el control i d'arribar a una nova emergència sanitària.  El confinament comença a les 12 d'avui. A partir de les 16.00 quedarà prohibit entrar o sortir de la comarca, a excepció de motius laborals o de força major. Vegeu la conferència de premsa íntegra:

 


​​​​​​​De fet l'executiu havia convocat una reunió d'urgència a primera hora del matí del Procicat (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya) encapçalada aquest matí per el president de la Generalitat, Quim Torra, amb la participació del vicepresident Pere Aragonès, la consellera de Salut, Alba Vergés, la consellera de Presidència, Meritxell Budó, i el conseller d'Interior, Miquel Buch.


​​​​​​​Represa de mesures de salut pública

Salut alerta que és important establir mesures especials per a la contenció del nombre de casos, que va creixent. Es reforcen les premisses bàsiques a nivell general, entre elles la distància de seguretat, bona higiene de mans i ús de les mascaretes. Vergés ha anunciat la prohibició d'aglomeracions de grups de més de deu persones, tant en l'àmbit públic com privat, i la reducció del nombre d'activitats de la ciutadania. La consellera ha posat especial èmfasi en la protecció de les persones vulnerables, ja sigui adoptant de nou mesures de seguretat a les residències o recomanant la sortida del domicili només en casos imprescindibles.

Els dispositius d'Interior

Michel Buch ha anunciat que s'establiran 25 punts de control dels Mossos d'Esquadra en el perímetre, amb un conjunt de més de 200 agents a la comarca. Es disposarà d'un centre de comandament avançat i es reactivarà el centre d'emergències, amb Protecció Civil i Bombers de la Generalitat, a més de les policies locals del Segrià en coordinació amb la Guàrdia Civil.

La Selectivitat

Pel que fa a la Selectivitat, amb inici el dia 7 de juliol, Vergés ha assegurat que aquelles persones fora del Segrià es podran desplaçar a Lleida, ja que "el protocol de les proves ja preveu moltes mesures de seguretat". No descarta, però, tornar a tenir un diàleg sobre si alguns dels estudiants es podran desplaçar a altres centres.

Hospital de campanya

Per una altra banda, ahir el sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va muntar un hospital de campanya provisional al costat de l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida per no col·lapsar el servei d'Urgències. La instal·lació té una capacitat d'atenció de fins a 105 persones i estarà en funcionament 24 hores al dia fins que sigui necessari i millori la situació a aquesta regió.
 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —