Illa, roda de premsa.
Per Redacció
Publicat el 14 d’agost 2020

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, es troba en una reunió extraordinària del Consell interterritorial del Sistema Nacional de Salut, per establir unes mesures homogènies a tot l’Estat; així com analitzar l’evolució de la pandèmia del coronavirus a les diferents comunitats autònomes. “És bo que hi hagi un patró de conducta comú”, afirma el ministre.

Una de les mesures que han estat aprovades, la qual ja s’havia aplicat amb anterioritat a Galícia i les Illes Canàries, és la de prohibir fumar per la via pública o espais a l’aire lliure, quan “no es pugui mantenir la distància de seguretat”, de dos metres. Això també inclou les terrasses dels bars i restaurants, en cas que les taules no es trobin suficientment separades les unes de les altres.

 

 

Illa també ha ordenat el tancament de totes les discoteques, bars de copes i sales de ball de l’Estat, tot i que, segons Illa “la majoria dels brots no els genera l’oci, però sí que produeix molts casos, i fan difícil identificar els contactes”. A Catalunya els locals d’oci nocturn ja no poden obrir i la Generalitat ja havia plantejat la possibilitat de prohibir el tabac, aquest dijous. El ministre de sanitat també ha ordenat el tancament de l'hosteleria a la una de la matinada, així com ha volgut fer menció a les reunions socials: “Recomanem limitar-les a un màxim de 10 persones”, diu. A més a més, reafirma que “tot el que s’ha anunciat és d’aplicació obligada i per a tota Espanya”. Així i tot, assegura que "la situació no és equiparable a la del març i abril, encara que estiguin pujant els casos". 

Paral·lelament a la compareixença d'Illa, també s'ha anunciat la decisió de limitar les visites a les residències d'ancians, vinculat sobretot, a l'elevat nombre de morts i contagis que s'hi han produït. A partir d'ara, només podrà accedir al geriàtric una persona per resident, i, com a màxim, una hora al dia, excepte en casos que aquest es trobi en situació crítica per a la seva vida. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —