El Govern proposa que Barcelona continui en la fase 0 del pla de desconfinament
Per Redacció
Publicat el 06 de maig 2020

Barcelona haurà d'esperar i continuarà en la fase 0 del pla de desconfinament fins a nou avís. Com ha anunciat aquest dimecres la consellera de Salut, Alba Vergés, només el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran han estat proposades per la Generalitat per passar a la fase 1 a partir del dilluns 11 de maig. Per tant, el govern planteja que les regions de Barcelona ciutat, àrea metropolitana sud, àrea metropolitana nord, Catalunya Central, Girona i Lleida es mantinguin en la fase 0 actual.

Vergés ha assegurat que aquestes sis regions han d'anar a un "ritme més lent" que la resta i que cal esperar "uns dies" per veure com evoluciona el virus. Després de ser aprovada la pròrroga de l'estat d'alarma, aquesta proposta dependrá del Ministeri de Sanitat, què haura de prendre una decisió definitiva. 

D'altra banda, Vergés i el secretari de Salut Pública, Joan Guix, han explicat que l'executiu ha separat les regions sanitàries en tres categories de risc. En primer lloc, les que passen a la fase 1 es troben en situació de risc baix. En segon, les regions de Catalunya Central, Girona, Lleida, l'àrea metropolitana sud i l'àrea metropolitana nord en risc moderat. Finalment, Barcelona es troba en una situació de risc moderat alt. 

Tot i això, la consellera ha assegurat que "el virus va a la baixa" . A més, en totes les sis regions que estan fase 0 es troben en una "bona situació". Per això, l'executiu preveu fer una nova proposta la setmana que ve per aquestes regions. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —