Messi a la ciutat esportiva del Barça
Publicat el 06 d’agost 2021

Al voltant de dos quarts de 7 de la tarda d'ahir el diari Marca avançava el que s'ha acabat convertint, segurament, en la bomba informativa més grossa d'aquest estiu: "Vuelco radical al caso Messi: está más fuera que nunca, casi imposible". Poc abans de les 8 del vespre el Barça emetia un comunicat oficial, titulat Leo Messi no seguirà lligat al FC Barcelona, on es feia oficial el pitjor malson de la majoria de culers. Messi no renova i l'any que ve no jugarà al Camp Nou. Entre una publicació i l'altra, una allau de periodistes i de persones relacionades amb el club culer van bombardejar la xarxa amb informacions i opinions en totes direccions.

A partir del comunicat oficial, la noticia va fer la volta al món i les reaccions no es van fer esperar. El primer en mostrar el seu apreci cap al jugador va ser el mateix Barça, que va penjar un vídeo de més de set minuts on recollia els millors moments del crac argentí com a blaugrana i el va acomiadar recordant tots els rècords que Messi ha batut amb la samarreta culer.

Molts comptes de Twitter, alguns d'ells amb milions de seguidors, també van penjar els seus propis homenatges a l'astre argentí. Missatges, molts missatges, però també fotografies, fan-arts i fins i tot alguns vídeos que han donat la volta al món. Un dels que ha tingut més repercussió és el que ha penjat BRFootball, on es poden veure els millors gols de Messi en una animació.

Tampoc es va fer esperar la reacció dels principals programes esportius del país. Josep Pedrerol va interrompre les seves vacances per fer un programa especial del Chiringuito a La Sexta, que va disparar les audiències fins a un 12,4%, i que venia precedit de la reemisió de l'entrevista que Évole li va fer a Messi.

El cas Pedrerol, però, va més enllà. El presentador del Chiringuito va dir al novembre que si Messi i Ramos marxaven aquest estiu, ell dimitiria. Ara, amb la marxa de l'argentí, Pedrerol ha afirmat que durant el programa d'aquesta nit, es pronunciarà respecte el que va dir uns mesos enrere.

Qui no va suspendre les seves vacances per reaccionar a la noticia van ser els integrants de la Sotana, que ho van avançar a la seva audiència a través de Twitter després de rebre algunes peticions per fer-ho, o això diuen ells.

Al voltant del Camp Nou durant tot el dia s'hi han acostat aficionats, alguns visiblement tristos o enfadats. A la botiga del Barça, però, encara s'hi pot comprar la samarreta amb el nom de Messi. Fotografies de Lorena Sopena:


 


 ​​​​​​​Pel que fa a la premsa escrita, la notícia ha copsat les portades dels principals mitjans nacionals i internacionals. La Vanguardia ha dedicat la foto de portada a Messi, que acompanya amb "Messi, trist adéu a una era prodigiosa". El Períodico li ha dedicat la portada amb una foto que ocupa tota la pàgina amb el text: "Increíble". Aquesta és l'única notícia  i va acompanyada del subtítol: "El Barça comunica por sorpresa que Messi se va y culpa a LaLiga de la salida". El Punt Avui també ha optat per la marxa del futbolista blaugrana a la portada: "Adéu a Messi". L'Ara ha triat com a tema principal el trencament de les negociacions per la continuïtat de Messi: "El Barça no pot renovar Messi".

A El País, la notícia de Messi la titulen "El Barça anuncia que Messi no sigue" i comparteix importància amb el titular "Cinco autonomías abogan por que la vacuna sea obligatoria para los sanitarios". Pel que fa a l'ABC, Messi apareix en un faldó superior on es fan ressò dels obstacles econòmics que han impedit la renovació del crack blaugrana: "Messi se va del Barcelona". A El Mundo, la notícia ocupa un faldó inferior titulat "Messi deja el Barça" i a La Razón li dediquen un breu on s'hi pot llegir "Messi deja el Barça: el club culpa a LaLiga de su adiós".

La premsa internacional també se n'ha fet ressò. A Argentina, el Diario Olé titula "Shock. Leo out del Barça" i 'El País' obre dos titulars de la mateixa mida: "Cinco autonomías abogan por que la vacuna sea obligatoria para los sanitarios" i al costat: "El Barça anuncia que Messi no sigue".'La Vanguardia' destaca en portada els 30.000 testos de covid que han fet en 15 dies els farmacèutics: "Les farmàcies s'erigeixen en detectores de covid gràcies als antígens". A sobre, foto per a Leo Messi: "Messi, trist adéu a una era prodigiosa". 'El Punt Avui', també opta per la marxa del futbolista blaugrana: "Adéu a Messi". Com a segon tema tria: "Dividits pel Prat".

'Ara' tria com a tema principal el trencament de les negociacions per la continuïtat de Messi: "El Barça no pot renovar Messi". En un destacat inferior, es fan ressò del total de víctimes de violència de gènere, que ja és tan alt com en tot el 2020: "Alerta per l'augment de crims masclistes a Catalunya".

'El Periódico' també opta per remarcar el final de l'era Messi amb una foto que ocupa tota la pàgina amb el text: "Increíble". Aquesta és l'única notícia de la portada i va acompanyada del subtítol: "El Barça comunica por sorpresa que Messi se va y culpa a LaLiga de la salida". 

'El Mundo', destaca com a tema principal les declaracions del ministre d'Inclusió obrint la porta a una taxa per compensar l'efecte capitalitat: "El Gobierno da alas a un impuesto contra Madrid". A sota es fan ressò de la polèmica pels MIR: "El procés espanta a los mejores MIR de los hospitales de Cataluña".

'La Razón' destaca un article sobre les diferents reaccions dels socis de Govern a la Comissió Bilateral amb l'Estat:"Crisis entre los separatistas por las cesiones de Sánchez". Al costat: "El Gobierno apoya el impuesto contra Madrid que exige Puig".

I l''ABC' també portada amb els resultats de l'equip olímpic espanyol després de les dues medalles d'or de Sandra Sánchez i Alberto Ginés: "Escalada de España en Tokio". A sobre, es fan ressò dels obstacles econòmics que han impedit la renovació del crack blaugrana: "Messi se va del Barcelona".

La marxa de Messi ha anat més enllà de la premsa nacional, i ha ocupat gran part de les portades esportives de tot el món. Tot i que els ors a Tòquio i la retirada del motorista Valentino Rossi són cabdals a Itàlia, La Gazzetta dello Sport titula "Messi se ne va".

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —