El MACBA reobre les portes el 3 de juny amb un terç de l'aforament. Es visitaran les exposicions 'Un segle breu' i 'Takis', mentre que la nova mostra de temporada es preveu de cara al juliol.
Per ACN i Redacció
Publicat el 30 de maig 2020

El Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) reobrirà les portes el dimecres 3 de juny amb un terç de l'aforament per facilitar que es mantingui la distància de seguretat, segons ha anunciat aquest dimecres la institució. En un comunicat, el museu assegura haver implementat "totes les mesures necessàries" per tal que la visita sigui segura tant per al públic com per als treballadors, com intensificar els protocols de desinfecció de les sales o la senyalització de recorreguts. Es podran veure les exposicions Un segle breu i Takis, mentre que la primera inauguració d'una nova exposició de temporada es preveu de cara al juliol amb Acció. Una història provisional dels noranta. El museu reduirà un 50 % el preu de les entrades.

Les instal·lacions disposaran de dispensadors de gel higienitzant a diversos punts del recorregut, i s'han instal·lat catifes de desinfecció a l'entrada del museu, així com pantalles de metacrilat als taulells d'atenció al visitant.

Durant els dies de tancament, l'equip del museu "ha treballat perquè la visita a les sales d'exposició mantingui la intensitat de l'experiència i el seu intrínsec valor presencial". Així mateix, s'ha reestructurat el programa d'exposicions i activitats per adaptar-lo al context actual i amb la voluntat que la ciutadania "trobi un saludable recer entre les propostes expositives del museu".

Exposicions previstes

L'activitat presencial al MACBA es reprendrà el dimecres 3 de juny amb dues exposicions. D'una banda, Un segle breu, una presentació que aplega moltes de les peces icòniques de la Col·lecció MACBA, amb obra d'Anni Albers, Alexander Calder, Joaquín Torres-García, Jean-Michel Basquiat, Christian Boltanski, Guerrilla Girls, Hans Haacke, Jenny Holzer, Joan Miró, Juan Muñoz, Joan Rabascall, Jorge Oteiza, Antoni Tàpies, Robert Llimós o Àngels Ribé, entre d'altres.

També es podrà visitar l'exposició prorrogada Takis, dedicada a l'artista grec pioner en la creació de noves formes artístiques mitjançant el magnetisme, la llum i el so.

El pròxim mes de juliol, el museu preveu la primera obertura d'una nova exposició de temporada, Acció. Una història provisional dels noranta, centrada en l'escena de la performance a Espanya al llarg d'aquesta dècada.

Activitats paral·leles

A banda de la visita presencial, s'han impulsat dos cicles d'activitats en línia. En el marc dels Dissabtes MACBA, un nou cicle de concerts, Distàncies a fi de mes, que explora les noves formes de contacte en la distància. El cicle arrenca el dissabte 30 de maig i es farà l'últim dissabte de cada mes durant el juny i el juliol. Les diferents actuacions s'adaptaran a cadascuna de les fases de la desescalada. Hi actuaran Rebe i Chico Blanco, Ikram Bouloum i Jessica Boston, i els músics Desert.

Aquest últim concert, si les autoritats sanitàries ho permeten, tindrà lloc al museu amb un aforament limitat, i, simultàniament, s'emetrà en línia.

Del 4 de juny al 30 de juliol continua el cicle de projeccions en línia Pantalla oberta. Obres de la col·lecció MACBA, en què durant 24 hores es podran veure a la web del MACBA vídeos i pel·lícules seleccionades pels artistes Albert Serra, Pedro G. Romero, Muntadas, Adrian Melis, Itziar Okariz o Pere Portabella.

Amb la voluntat de facilitar la visita al museu a tots els visitants, el MACBA oferirà l'entrada general a preu reduït al 50 %, tant per la venda presencial com per internet.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —