EFE
Per EFE
Publicat el 01 d’abril 2021

Tres sarsueles de Serafí Pitarra i Eduard Vidal Valenciano són la base de Mistela Candela Sarsuela, una comèdia musical plena d'embolics amorosos, que porta als nostres dies aquest gènere que es va fer popular al segle XIX. L'obra, que s'estrenarà a El Maldà de Barcelona el proper 7 d'abril, és una creació de la jove companyia especialitzada en musicals Epidèmia Teatre, amb dramatúrgia de Sílvia Navarro, direcció de Gemma Sangerman i direcció musical de Joel Riu.

Mistela Candela Sarsuela és un espectacle en vers, amb música en directe i molt coregrafiat, que parteix dels manuscrits i partitures originals de Si us plau per força (1866) i El punt de les dones (1864), de Serafí Pitarra, i La Gran Sastressa de Midalvent (1870), d'Eduard Vidal Valenciano.

Tres sarsueles d'època que Epidèmia Teatre ha convertit en "una comèdia actual, disbauxada i fresca, recuperant un patrimoni teatral català bastant oblidat", segons El Maldà. Quatre actors i un músic interpreten aquesta sarsuela ambientada en una sastreria, on el personatge de la Corina espera el seu príncep blau, mentre la seva mare planeja les seves noces amb el senyor Mateu.

Sastres, metges, lloros i personatges que s'enamoren del promès de la veïna són els ingredients d'aquesta comèdia musical. "En l'espectacle hi ha dues músiques, la música que ha arreglat Joel Riu a partir de les partitures de les tres obres de les quals partim i la música de la paraula que ens donen els versos escrits sobretot en octosíl·labs", ha dit la directora de la peça teatral. Això vol dir -ha afegit- que, en barrejar les tres obres, hem hagut de tallar, enganxar, escriure versos i fusionar personatges".

"Hem agafat el gènere de la sarsuela i l'hem reinterpretat per donar-li un aire atemporal i una de les nostres manies ha estat empoderar els personatges femenins, perquè eren textos molt masclistes", ha aclarit.

En l'adaptació musical, Joel Riu ha partit de les melodies originals i, segons ha dit, ha treballat "amb total llibertat", introduint "des de radiofòrmula a música dels 80". 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —