El sector de la restauració, indignat amb les noves mesures: "La restricció d'horaris és una gran estupidesa"
Per ACN
Publicat el 18 de desembre 2020

El sector de la restauració creu que les noves mesures anunciades aquest divendres pel Govern són "un fort cop" per un sector "molt castigat". "La restricció d'horaris és l'estupidesa més gran de totes, perquè molesta tant a empresaris com a clients", assenyala el director de la Cerveseria Catalana de la Rambla de Barcelona, Claudio Rojas. Pels diferents empresaris, les noves restriccions limiten "encara més" la recuperació de l'economia i comporten nous imprevistos per als locals. Alguns d'ells, com el restaurant Cinco Jotas de Barcelona, ja s'han vist obligats a cancel·lar reserves. "Per Nadal teníem l'esperança de tenir un aforament del 50%, però no ha estat així", lamenta el seu gerent, Aitor Íñiguez.

La indignació és palpable, i bona part dels propietaris carreguen contra el desconeixement de l'administració. "Les últimes restriccions són una bogeria; la gent que pren les decisions no en té ni idea del que estem fent", es queixa el propietari del restaurant Maestró de Barcelona, Benoit Demon, que aquest divendres ha decidit tancar el local per falta d'ingressos. "El 2020 ha sigut molt difícil per sector; estem situats en un entorn privilegiat –el local està a l'encreuament entre la Rambla de Catalunya i el carrer València- i ja no podem aguantar més els deutes", explica.

Per a molts restaurants, no poder servir menjar a l'interior dels locals durant l'hora de sopar tindrà "greus afectacions". En el cas del restaurant Cinco Jotas, la facturació a la nit representa aproximadament el 35% del total dels ingressos d'un dia. "Sens dubte que ho notarem", afirma. Per altra banda, Íñiguez lamenta que el seu local pugui obrir menys hores al dia. "Nosaltres no fem esmorzars, i amb les noves restriccions només podem treballar dues hores i mitja al dia", explica. "Posar en marxa una màquina que costa molt d'arrencar per només fer el torn de dinar és complicat", apunta.

Per altra banda, tant ell com la resta de propietaris tornen a parlar obertament d'ajustos "a nivell de recursos humans" durant els pròxims dies. "No ens podem permetre tenir a la gent treballant 40 hores quan al final només podem atendre el públic durant dues hores i mitja al dia", es queixen.

Finalment, els restauradors reclamen l'aprovació de subvencions i que l'administració transmeti missatges "clars". Aquesta mateixa setmana, la Generalitat va donar suport a una iniciativa del Gremi de Restauració de Barcelona, que animava a la gent a consumir a bars i restaurants durant les festes de Nadal. "Amb aquestes decisions es contradiuen ells mateixos", subratlla Rojas.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —