REUNIÓ
Per ACN i EFE
Publicat el 06 de juliol 2020

Els brots de Covid-19 pugen a 14 a la regió sanitària de Lleida, set més que la setmana passada, els quals s’ubiquen a 10 empreses hortofructícoles, dues residències de gent gran, i els casos positius de l’alberg Jericó i l’edifici del centre històric de Lleida, amb 26 i 15 casos respectivament. El Departament de Salut ha afirmat que, si no es redueix el nombre de casos a la zona, es podrien implantar mesures extremes com el confinament domiciliari.

Altres brots, tot i que ja controlats, es troben a la Vall d’Aran, amb nou positius, i a l’agroalimentària de la Segarra. A més a més, s'està fent el seguiment d'un nou positiu a Tàrrega, el qual Salut estima que podria anar acompanyat d'altres infectats.

Les dades han estat transmeses a la primera roda de premsa de la Comissió Territorial de seguiment del coronavirus al Segrià després que es declarés l'estat d'alarma aquest dissabte, la qual ha estat creada amb la intenció de valorar l’efectivitat de les mesures que es vagin prenent a la zona, amb reunions setmanals i actualitzacions de la situació cada dues. Es vol establir una relació directa amb tots els ajuntaments de la comarca, perquè, tal com afirma el delegat del Govern a Lleida, Ramon Farré, la incidència del virus es resol amb la suma dels esforços de totes les administracions. Divina Farreny, gerent de la regió sanitària de Lleida, afirma que el nombre de casos seguirà augmentant durant els pròxims 15 dies, però espera que després la situació s’estabilitzi o decreixi.

La roda de premsa de la Comissió Territorial de seguiment del coronavirus al Segrià

El cap de vigilància epidemiològica, Pere Godoy, ha recordat que, a principis de juny, la prevalença del virus a Lleida era inferior a la mitjana espanyola, amb un 3,1 %, de manera que els habitants del territori eren "més susceptibles de passar la malaltia". Aquest auge, a més a més, ha coincidit amb l’entrada de 30.000 persones a la zona a causa de l’increment de l’activitat social que comporta la campanya de la fruita. Un nombre molt més elevat al normal, el qual els sindicats vinculen amb l'efecte crida dut a terme pels empresaris. "S'han ajuntat treballadors que van tots els anys a la campanya amb altres que s'havien quedat sense feina a la construcció o als serveis", apunta Emilio Terrón, secretari sectorial d'Agricultura de la UGT. A través de les xarxes socials, hi ha hagut polèmica en relació amb això: molts ciutadans han argumentat que el problema no rau en els temporers que han arribat a Lleida, sinó en les condicions laborals que se'ls han ofert. Terrón ha recordat que determinades empreses han estat denunciades per no protegir els treballadors de la Covid-19, mentre que, en altres casos, els temporers han anat a treballar tot i presentar símptomes per por que els acomiadessin.

Les ciutats que han estat més afectades per la transmissió social del virus, segons Godoy, han estat Lleida, Alcarràs, Soses i Serrós. Actualment, hi ha 57 persones ingressades als hospitals i 124 aïllades a allotjaments gestionats per la Generalitat. Des de Salut s’està treballant per poder comptar amb espais destinats a acollir malalts i possibles contagiats o familiars seus.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —