Elèctrica Dharma torna al Palau Sant Jordi per celebrar els seus 50 anys de trajectòria
Per Redacció i ACN
Publicat el 21 de febrer 2022

El 20 de febrer de 1972, la Companyia Elèctrica Dharma va actuar per primera vegada dalt un escenari; el concert va tenir lloc al casal de la Font d'en Fargues de Barcelona i, 50 anys més tard, hi han tornat a pujar per inaugurar "l'any Dharma".

Des del mateix lloc on van fer el seu primer concert, el grup català ha anunciat que oferirà un concert únic el dissabte 22 d’abril de 2023, a les 21 h al Palau Sant Jordi. Serà una actuació especial per celebrar els seus 50 anys de trajectòria ininterrompuda i estaran acompanyats per altres artistes. Les entrades i places d’autocars ja es poden reservar al web del grup.

En l'acte inaugural, Dharma s'ha envoltat de músics com Joan Reig i Gerard Quintana i escriptors i periodistes entre els quals Jordi Sierra i Fabra i Mònica Terribas, que han repassat les cinc dècades d'història de la banda i n'han destacat l'energia i la generositat dalt i fora de l'escenari, tot recordant anècdotes de la banda.

Durant aquest any, la Companyia Elèctrica Dharma farà diverses accions per commemorar els 50 anys i, a més del concert del 22 d'abril de 2023 que donarà el tret de sortida a la gira, en els pròxims mesos anunciaran la publicació d'un documental, un llibre i un disc.

Recorregut de Dharma

Sent un dels grups més influents i amb més història dels Països Catalans, la Companyia Elèctrica Dharma ha sigut pionera en la fusió de la música tradicional del país amb el jazz i el rock progressiu. Ha realitzat gires internacionals pels Estats Units, Brasil, Àfrica del sud i Europa des d'Hongria, Croàcia, Eslovènia, Polònia, Països Baixos, Portugal o Suècia i gires per tot l'estat Espanyol.

Han creat himnes que han passat a formar part de la memòria col·lectiva com La presó del rei de França, Inana, La Gent vol viure en Pau, Resistir és vèncer o Flamarada.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —