Troben 22 elefants morts a Zimbàbue per una malaltia misteriosa
Per EFE
Publicat el 04 de setembre 2020

El nombre d'elefants trobats morts a Zimbàbue des del passat divendres per una misteriosa malaltia ha augmentat de 12 a 22, segons informa Tinashe Farawo, el portaveu dels Parcs Nacionals i l'Autoritat de Gestió de la Vida Salvatge de Zimbàbue (Zimparks).

La setmana passada, 12 elefants van ser trobats morts a la Reserva Forestal Panda Masuie, propera al Parc Nacional Hwange, a l'oest del país. Els nous cadàvers que s'han descobert aquesta setmana s'han trobat: quatre a la zona de Woodlands Estate, i els sis restants, al Parc Nacional Zambezi, a prop de les cataractes Victòria. L'edat estimada de l'elefant més gran era de 30 anys, i la del més jove, 15. De la mateixa que els elefants morts la setmana passada, els 10 trobats aquesta setmana tenien els ullals intactes, el que suggereix que no van morir a mans de caçadors furtius, que de vegades han fet servir cianur per matar elefants a Hwange i als voltants.

Segons Farawo, "seguirem fent reconeixements aeris i fent servir drons per veure si hi ha altres animals afectats". També s'han agafat mostres dels últims cadàvers per realitzar proves de laboratori per determinar la causa de les morts, tot i que se sospita que els paquiderms van morir per una malaltia bacteriana que van contraure mentre buscaven menjar arran de terra. "Si ens fixem en els grups d'edat dels animals, són - en la seva majoria - joves que no poden arribar a les branques dels arbres", ha dit Farawo.

Entre el març i el juliol, es van trobar fins a 300 elefants morts a Botswana, i també amb el seu ivori intacte. Les proves a aquests cadàvers no han resultat concloents. Botswana i Zimbàbue són els països amb majors poblacions d'elefants de l'Àfrica.

Les autoritats de Zimbàbue estimen que la seva pròpia població d'elefants es xifra en uns 80.000 i que ha excedit el llindar natural. El Govern zimbabuès fa servir aquest argument per justificar les caceres organitzades i l'exportació d'exemplars joves a zoològics i parcs de safaris a l'estranger, per tal de recaptar fons amb els quals amortir els efectes de l'economia nacional.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —