Dr. Dre i Snoop Dogg durant el Halftime Show de la Super Bowl
Per Redacció
Publicat el 14 de febrer 2022

El rap estatunidenc es va homenatjar a Los Angeles durant el Halftime Show de la Super Bowl. L'aposta de la 56a edició ha recaigut sobre Dr. Dre i Snoop Dog, que han estat acompanyats per convidats de luxe, com Eminem, Kendrick Lamar, Mary J. Blige i el sorprenent 50 Cent. El rap ja havia aparegut puntualment en anteriors edicions, però aquesta última va ser la definitiva pel gènere estrella de la costa oest: va dominar l'espectacle de principi a fi de la mà de les icones més grans. 

L'actuació ja era significativa abans de començar. El rap és una de les expressions culturals més característiques de la població negra dels Estats Units, que no ha mantingut una bona relació amb l'NFL els últims anys. L'expectació era màxima i el debat estava servit. Els grans del rap, però, van respondre de la millor manera, enmig d'un escenari més sobri de l'habitual que recreava un carrer de barri amb diferents habitatges.

Dr. Dre va donar el tret de sortida al concert amb el clàssic The Next Episode, juntament amb el mític Snoop Dogg. "Costa oest, feu soroll!", va cridar Snoop Dogg des del terrat d'una de les cases de l'atrezzo. Els dos protagonistes també van interpretar el California Love, himne del desaparegut Tupac Shakur, just abans que aparegués per sorpresa i cap per avall un altre mite: 50 Cent, que va cantar el seu In da Club


Tot seguit, s'hi va sumar la presència femenina de Mary J. Blige i Kendrick Lamar i Eminem, que va aterrar a l'escenari amb una explosió que va destrossar-ne una bona part. Eminem va protagonitzar el moment reivindicatiu de la nit, en clavar un genoll a terra com a protesta per l'assetjament a les persones racialitzades del país, tal com va popularitzar el quarterback Colin Kaepernick. 

El show el van culminar Dr. Dre i Snoop Dogg, que van cantar l'èxit Still D.R.E. amb els altres convidats de fons. Una imatge nostàlgica, que resumeix el llegat del rap estatunidenc i també el seu present. 

Bogeria publicitària

Com cada any, el temps dedicat als anuncis durant la mitja part de la Super Bowl és el més cotitzat. Totes les marques volen ser presents enmig de l'espectacle més vist al país, per això cada segon val el seu pes en or: l'any passat, mig minut d'anuncis es pagava a gairebé 5 milions d'euros, i aquest any ha ascendit fins a 7, gràcies a la recuperació econòmica postpandèmica. 

Els d'aquesta última edició els van protagonitzar els sectors en alça, com el de les criptomonedes, els vehicles elèctrics i les apostes esportives. Segons Kantar, algunes marques han arribat a augmentar la seva notorietat fins a un 24% amb tot just 30 segons de publicitat durant el descans de la Super Bowl. 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —