Els “altres cinc” de Rick i Morty i sis sèries més que no et pots perdre - Diari de Barcelona

Sèries
"Els altres cinc” de Rick i Morty i sis sèries més que no et pots perdre
L’animació per adults tracta, a través de la ficció, temàtiques des de ciència-ficció fins als canvis que suposa fer-se gran; us en mostrem sis, amb mirades i inquietuds diverses
Àliens, robots, dracs, civilitzacions perdudes i una pistola que crea portals interdimensionals, tot tintat amb una pinzellada de nihilisme. Tot això i més és Rick i Morty, una sèrie que fins ara ha estat un autèntic fenomen de masses, i que ara torna amb la segona part de la temporada quatre, que constarà de cinc capítols, que han anomenat Els altres cinc i que es podran veure a HBO i a TNT.
És una sèrie que forma part d’un gènere a l'alça: l’animació per adults. Existencialisme, vida familiar, problemes per fer-se gran, alcoholisme, sexualitat són només alguns dels temes que aquest tipus de sèries tracten, moltes vegades a través d’una comèdia irreverent i punyent. Es podria dir que la moda de l’animació per adults es va iniciar amb The Simpson, un clàssic, i propostes posteriors com Futurama o Family Guy, que d’alguna manera van obrir el camí per a la resta de sèries d'animació per adults i de les quals ara us volem oferir un tast.
Paradise Police, una sàtira absurda a l’estil de Family Guy
En Kevin és un jove que vol seguir els passos del seu pare, cap del departament de policia, que, tanmateix, diposita molt poca confiança en ell. A més, els problemes de pressupost del cos li posaran les coses encara més difícils per arribar a complir el seu objectiu, i el noi estarà envoltat de companys ineptes: una agent extremadament violenta, un amb sobrepès, un altre que és un veterà pervertit, un de covard i un gos amb drogoaddicció. Paradise Police consta de dues parts, de deu i vuit capítols respectivament, i es pot veure a Netflix.
Primal, violència sense paraules
Un home caçador i un tiranosaure femella s’ajunten després de perdre els respectius éssers estimats, i col·laboren per sobreviure en el món brutal que és la terra prehistòrica. Així, viatgen lluitant contra altres criatures d’aquella era, per tal d’assegurar-se el menjar i la vida, i tot això sense diàlegs, amb una reinterpretació en la manera d’expressar-se. Consta de sis capítols que es poden veure a Adult Swim, la mateixa productora de Rick i Morty.
F is for Family, un matrimoni amb tres fills poc convencional
En aquesta comèdia una mica a l’estil de Shameless seguim les peripècies d’una família disfuncional que viu en uns suburbis a mitjans de la dècada dels 70. F is for Family tracta de la família Murphy, entre els quals trobem en Frank, el pare, un veterà de la guerra de Corea malhumorat i malparlat; la seva dona, la Sue, una emprenedora fallida, i els seus tres fills. És, també, una sèrie original de Netflix on ja hi ha disponibles les tres temporades senceres.
Big Mouth, el pas per l’adolescència en animació
En aquesta sèrie seguim les experiències d’un grup d’estudiants en plena pubertat, que assisteixen a tots els canvis que comporta l'adolescència, personificada en el monstre de les hormones. Revestides d’una comèdia extremada, apareixen representades les inquietuds pròpies de l’adolescència: la masturbació, els canvis físics diversos, l’amor, la menstruació, la recerca de la identitat sexual... Tot això sense tabús i normalitzant-ho com el que és, una realitat. Ja es poden trobar les tres temporades que conformen Big Mouth a Netflix.
Disenchantment, un regne de conte de fades amb una princesa alcohòlica
Bean és una jove princesa en un regne en el qual habiten criatures i línies narratives semblants als dels contes de fades i princeses que tothom podria conèixer gràcies a Disney. Però a la protagonista, la vida de cortesana no la convenç i prefereix passar els dies borratxa, acompanyada del dimoni Luci i un elf anomenat Elfo, cometent malifetes i escapant del seu pare malhumorat i la seva madrastra reptiliana. Creada per Matt Groening i, per tant, promovent el conegut estil de dibuix, Disenchantment és una reflexió al llarg d’una línia narrativa humorística i fantasiosa a la vegada, en contra de la idea de la princesa que necessita que la salvin. Se’n poden trobar les dues temporades disponibles a Netflix.
The Midnight Gospel, espiritualisme entre podcast i sèrie
The Midnight Gospel és l’última estrena de Netflix, formada per vuit capítols. Es tracta d’una animació que il·lustra els podcasts de Duncan Trussell, sobre meditació, espiritualitat i mort. Més enllà de la cruesa dels podcasts, la il·lustració agafa un camí totalment fantasiós, i, mentre la part auditiva ens parla, per exemple, de cristianisme, a l’animació es veu un escorxador futurista. Cada capítol se centra en el viatge de Clancy Gilroy a través de diversos mons, amb les seves pròpies normes lògiques i físiques, mentre es va trobant amb guies o acompanyants que l'ajuden a construir una reflexió sobre el que és transcendental.

