Tres ballarines dalt d'un escenari
Per Redacció i ACN
Publicat el 06 de juliol 2020

Els professionals de les arts escèniques i musical es consideraran convivents habituals i podran desenvolupar la seva activitat, ja sigui professional o amateur, sense haver de mantenir la distància de seguretat o estar obligats a dur mascareta. Aquestes noves mesures es recullen en els vuit plans de represa elaborats per la Conselleria de cultura i els sectors implicats i aprovats aquest últim divendres pel Procicat.

El Departament de cultura en total ha elaborat 14 plans de represa amb l’objectiu d’iniciar l’activitat cultural sense desnaturalitzar-se. Des d’aquest divendres, cinemes, museus, biblioteques, arxius, espais d’arts escèniques i musicals, sales d’exposicions i d’arts visuals, audiovisuals i monuments i jaciments, ja han passat el vistiplau. Ara queden per validar els de cultura popular i associacionisme cultural, el del Consorci per la Normalització Lingüística o el TERMCAT, així com plans específics com el del 23 de juliol en què se celebrarà el dia del llibre i de la rosa. La consellera de cultura, Mariàngela Vilallonga, ha confirmat que es regularà l’accés de persones a través dels vigilants i amb cintes, i constata que a Barcelona serà especialment curós. Anteriorment ja es van aprovar el de llibreries i galeries d'art. 

Els plans contenen les mesures generals de manteniment de la distància física i l’ús de mascareta i els requisits de neteja i desinfecció. Tanmateix, en àmbits com els espais patrimonials o que contenen obres d’art, els protocols de neteja, desinfecció i ventilació seràn més específics, atès al valor i excepcionalitat dels béns.


​​​​​​​Mesures en altres sectors culturals

El funcionament d’arxius i biblioteques deixarà de regular-se per les normes decretades durant l’Estat d’alarma i desapareixeran les limitacions de les màquines d’autopréstec i la quarantena dels llibres es reduirà de 14 dies a 48 hores. En els equipaments patrimonials es permet usar dispositius tàctils però encara no es podran fer servir les audioguies.

En el cas dels teatres i cinemes, els plans específics estableixen mesures d’aforament coincidents amb les d’altres. Per exemple, en espais a l'aire lliure s'ha de garantir la distància de seguretat de 2,5 metres quadrats per persona. Tot i això, aquesta distància es pot rebaixar si es compleixen quatre condicions: l'ús obligatori de mascareta, un registre dels assistents, espais sectoritzats amb control de fluxos d'accés i sortida independents, que han de ser d'un màxim de 2.000 persones o de fins a 3.000 en el cas d'indrets amb seients preassignats, i mesures de circulació dels assistents per evitar aglomeracions.

En el cas dels cinemes, a més, es permet el consum d’aliments i begudes que facin inviable l'ús de mascareta, però en aquest cas s'ha de garantir la distància d'1,5 metres entre persones i, per tant, la superfície de 2,5 metres quadrats. Per tant,no es pot rebaixar l'espai per augmentar l'aforament.

 

 

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —