Crema simbòlica de l'estat i del rei
Per ACN i Redacció
Publicat el 12 de setembre 2020

Uns 250 manifestants convocats pels CDR van simular ahir a la nit un judici a l'Estat i van acabar cremant un ninot amb la cara de Felip VI i diverses caixes amb el nom d'institucions espanyoles com la Guàrdia Civil i el Congrés dels Diputats i d'empreses com el Banc Sabadell i Inditex. Els activistes es van manifestar en una marxa lenta des d'Arc de Triomf pel carrer Trafalgar i fins a l'encreuament entre la ronda Sant Pere i el carrer Girona, on van encendre diversos pots de fum i bengales. "Declarem l'Estat espanyol repressor del poble de Catalunya i opressor dels drets civils i socials i el condemnem a cremar a la foguera", va dir l'activista Roger Español després de simular "un judici a l'Estat".


Español va llistar els "greuges" històrics de l'Estat amb Catalunya -acabant amb la "repressió" viscuda durant el referèndum de l'1-O-, va enumerar diversos drets vulnerats, i va concloure que calia condemnar l'Estat "a cremar a la foguera".

Manifestant cremant un ninot del rei.   Foto: Lorena Sopena
 

Marxa pes carrers barcelonins
Prèviament, al llarg de la marxa pels carrers barcelonins els manifestants havien cridat consignes com "Els carrers seran sempre nostres" i "Llibertat presos polítics". Un helicòpter dels Mossos va sobrevolar la manifestació i la crema de les institucions de l'Estat, mentre que furgons policials supervisaven la concentració.

Una part dels manifestants van continuar la marxar pujant per Passeig de Gràcia fins a Gran de Gràcia, on es van formar algunes barricades amb contenidors, però sense cap incident rellevant.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —