ub
Per Redacció
Publicat el 25 d’agost 2020

Fem-la Pública, la candidatura majoritària d’estudiants de la Universitat de Barcelona, ha emès un comunicat denunciant que a poques setmanes abans de l’inici del curs, segueix persistint la incertesa entre els alumnes per no saber de quina manera s’iniciaran les classes. És per això que reclamen al Rectorat, als Deganats i al Govern “que facin un esforç per concretar al més aviat possible” les hores de presencialitat, el format, la metodologia docent; en definitiva les condicions en què hauran d’assistir a la universitat els estudiants.

El motiu del seu reclam és que, segons afirmen, necessiten saber els detalls abans de la matriculació “per planificar el curs” o, per exemple, decidir “si llogar un pis o si comprar una T-Jove”. De fet, asseguren que els estudiants amb condicions més humils són els que pateixen més les conseqüències d’aquesta falta de concreció, ja que han de “compatibilitzar feina i estudis” i necessiten “organitzar-se amb temps”.

Malgrat que la universitat va aprovar al juny unes orientacions per a planificar la docència, els estudiants asseguren que “no concreten com serà realment”, tot i estar penjats ja al web de les facultats. A més a més, demanen que se segueixin les propostes que van enviar des del Consell de l’Alumnat de la UB, a iniciativa de Fem-la Pública, per “millorar el contingut i la qualitat de la docència respecte del curs anterior”. Algunes d’aquestes són la formació del professorat per conèixer el funcionament de les eines virtuals, que la no-presencialitat “no es tradueixi en autoaprenentatge i treballs més extensos de l’habitual” o “en els casos en que sigui possible, valorar donar més  pes a l’avaluació continuada”.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —