La plantilla ha cremat pneumàtics a la planta de Nissan de la Zona Franca i ha tallat durant uns minuts la circulació al carrer 3
Per ACN
Publicat el 27 d’agost 2020

Els treballadors d'Acciona han tornat a mobilitzar-se per exigir la retirada de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) que afecta els més de 500 treballadors de l'empresa subcontractats per Nissan. Aquest matí, al voltant de 300 empleats han cremat pneumàtics a l'entrada de la planta de Nissan a la Zona Franca i han tallat durant uns minuts la circulació al carrer número 3, davant l'entrada de la fàbrica.

Durant la concentració, diversos treballadors de l'automobilística també han donat suport als manifestants, aplaudint des de l'interior de la planta. De nou, els sindicats han apuntat que l'ERO és "una estratègia pactada" entre Acciona i Nissan i consideren que es tracta d'un procediment "injustificat".

"Avui tornem a sortir al carrer perquè volem seguir visibles i que se'ns escolti", ha dit el president del comitè d'empresa d'Acciona, Manuel Núñez. Per aquest representant sindical, el conflicte a l'automobilística "no s'acaba amb l'acord de Nissan" i apunta que, després d'Acciona, la resta de subcontractades també tindran problemes. De nou, els sindicats han reclamat la retirada de l'ERO i que treballadors i empresa arribin a un acord igual que el de Nissan.

Treballadors d'Acciona protestant davant la planta de Nissan de la Zona Franca. Foto: ACN.

Pendents d'una vaga general

A banda de la mobilització d'aquest dimarts, els treballadors d'Acciona mantenen sobre la taula l'opció d'iniciar una vaga indefinida. Els sindicats, que van registrar la vaga la setmana passada, afirmen que de moment es tracta d'una acció estratègica. "Vam registrar-la per cobrir-nos en cas que ens cridessin als nostres llocs de treball; ara mateix no podem anar a les plantes si no hi ha una solució laboral", explica Núñez.

De moment, els empleats d'Acciona mantenen el seu permís retribuït i les plantes de Nissan treballen sota mínims (segons l'automobilística, la producció no arrencarà almenys fins al pròxim dilluns 31 d'agost), per tant, la vaga no s'ha activat. "Nosaltres creiem que tenim fonaments jurídics i legals per tombar l'ERO, i per això intentarem lluitar", conclou Núñez.

Canvis en les mobilitzacions per la covid-19

Inicialment, estava previst que durant la concentració d'aquest dimarts els treballadors d'Acciona es desplacessin de l'entrada de la planta de Nissan de la Zona Franca fins a la ronda litoral, punt on es tallaria la circulació de vehicles.A causa dels diferents rebrots de la covid-19 al territori català, però, les autoritats han desaconsellat la mobilització i han demanat a la plantilla que les protestes es limitessin a una concentració.

La pròxima protesta dels treballadors d'Acciona, de fet, seguirà en la mateixa línia. El dimarts 1 de setembre, els empleats es concentraran a la plaça Sant Jaume per exigir a la Generalitat i a l'Ajuntament de Barcelona que s'impliquin en el conflicte "tal com van fer amb Nissan", segons ha informat el comitè d'empresa en un comunicat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —