Els tres candidats a la presidència del Barça prometen construir un club "al voltant de Messi"
Publicat el 02 de març 2021

Aquest matí els tres candidats a les eleccions de la presidència del Barça del diumenge vinent s'han tornat a veure les cares en el debat organitzat pel Grup Godó a l'Auditori 1899, a les instal·lacions blaugranes. 

El segon debat dels candidats Víctor Font ("Sí al futur"), Joan Laporta ("Estimem el Barça") i Toni Freixa ("Fidels al Barça") ha començat a les nou del matí, moderat pel periodista Jordi Basté i acompanyat amb Joan Maria Pou (presentador d'El Barça juga a RAC1), Juanjo Pallars (cap d'Esports de La Vanguardia), Fernando Polo (sotsdirector de Mundo Deportivo) i Gemma Herrero (periodista esportiva) en condició de tertulians. 

La conversa entre candidats, més que un debat, s'ha dividit en quatre blocs principals: la detenció de l'expresident Josep Maria Bartomeu, Óscar Grau, Jaume Masferrer i Román Gómez Ponti per l'escàndol del 'Barçagate'; la proposta de model esportiu (en què han aparegut els noms de l'estrella del Paris Saint-Germain, Kylian Mbappé, el davanter del Borussia Dortmund, Erling Haaland, el de Leo Messi i el de l'exblaugrana Xavi Hernández); les seccions del club i, per últim, el projecte urbanístic del Camp Nou i el Palau Blaugrana (conegut com l'Espai Barça). 

Sobre la detenció de Bartomeu

A l'inici del primer bloc, Laporta ha lamentat les detencions del dia d'ahir i l'escorcoll dels Mossos d'Esquadra a les oficines de l'entitat blaugrana, mentre que Font ha aprofitat aquest esdeveniment per criticar durament l'anterior directiva i acusar-los d'actuar com a propietaris del club quan aquests, en realitat, són els prop de 150.000 socis. Freixa ha descrit l'actuació policial com una performance o show a cinc dies de la celebració de les eleccions i l'ha comparada amb la detenció de Sandro Rosell. 

Aquest bloc ha donat molt de sí. Recordem que Víctor Font va ser un dels protagonistes en les difamacions dels comptes de Twitter presumptament gestionats per l'empresa I3 Ventures per ordre de Masferrer, mà dreta de Bartomeu. A més, el candidat per "Sí al futur" ha recordat que durant la presidència de Laporta aquest va fer servir diners públics per investigar membres de la seva junta directiva. L'expresident, contestant a l'apel·lació directa, ha recordat que mentre ell era president del Barça i aixecava Champions, Font estava preparant presentacions de PowerPoint. Toni Freixa, que va ser directiu durant el mandat de Bartomeu, no ha volgut entrar al joc d'acusacions Laporta-Font. 

Xavi Hernández, el desitjat

En el segon bloc (model esportiu), Víctor Font ha lamentat que els seus rivals encara no hagin donat cap nom del seu organigrama (especialment Joan Laporta, a qui ha dit que està fent un "dogma de fe"). El candidat a "Estimem el Barça" s'ha excusat en la seva experiència com a president del Barça i que donar noms públicament pot "destorbar als jugadors i al personal tècnic". Freixa, per la part que li pertoca, ha donat el nom d'un dels seus directius, en Lluís Carreres, qui compta amb una dilatada experiència per gestionar l'àrea esportiva. Una vegada més, en aquest bloc, Font i Laporta han tingut una acalorada discussió sobre la presumpta participació de Xavi Hernández en la candidatura de "Sí al futur".

L'expresident blaugrana l'ha acusat de no dir la veritat amb la relació de Xavi Hernández amb la candidatura de Font i afirma que el jugador egarenc forma part de "l'entitat blaugrana" i no de cap proposta electoral. L'empresari granollerí ha afirmat que fa moltíssim de temps que està elaborant un model esportiu sota la figura de Xavi com a entrenador o mànager esportiu. Freixa ha confessat que ha tingut converses privades amb Xavi, i que aquest li ha dit que no vol ser mànager esportiu. 

El futur de Messi

Sobre la permanència de Leo Messi al club a final de temporada, la resposta dels candidats ha sigut unànime: els tres volen l'astre argentí al Barça. Tanmateix, Laporta ha afirmat que vol dur a terme una reducció de la massa salarial amb alguns dels jugadors més ben pagats. Freixa, per una banda, ha acusat Font de què a l'estiu va declarar públicament que Messi podia marxar al Manchester City i Laporta, per altra banda, ha acusat Freixa de què va ser la seva junta directiva la qual ha conduït a Messi a aquesta situació. 

Com a final del debat, els tres candidats han tractat breument l'aspecte de les seccions esportives, deixant de banda el futbol. Víctor Font vol mantenir els pressupostos de les seccions de la temporada vinent i incrementar-los la temporada 22-23 augmentant el nombre d'equips de seccions. Joan Laporta promet donar més presència a l'equip femení als mitjans de comunicació i crear una secció femenina d'handbol. Toni Freixa intentarà que les seccions siguin menys deficitàries gràcies als patrocinis i donar més importància a l'esport femení. 

Algunes de les propostes més interessants han sigut la rebaixa del 20% del cost de l'abonament del Camp Nou a aquells socis que assisteixin al 85% dels partits, la venda d'entrades a preu popular (quinze euros) a partits rellevants a aquells socis no abonats i la remodelació del Palau Blaugrana i del Camp Nou en 3 i 5 anys respectivament, de Font; el fraccionament del pagament de la quota de soci i abonat, i més facilitat per a fer el canvi de nom, de Joan Laporta, i donar el poder d'apujar o no el preu dels abonaments als socis mitjançant l'Assemblea de Compromissaris i no de la Junta Directiva.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —