- vídeos -
coet
Per EFE
Publicat el 21 de juliol 2020

Un coet llançat avui des del Japó ha dut a l'espai la sonda dels Emirats Àrabs Units, "Hope", que orbitarà Mart el proper febrer en la primera missió interplanetària realitzada per un país àrab. El llançament del coet de Mitsubishi Heavy Industries (MHI) s'ha fet a les 6.58, hora local (21.58 GMT del diumenge), des del centre espacial de Tanegashima, al sud-oest del Japó.

El coet número 42 de la sèrie H-IIA s'havia d'enlairar dimecres passat, però les fortes pluges en la zona ho van ajornar. Finalment, s'ha alçat cap a un cel clar, després del compte enrere, i sense cap problema. Pocs minuts després, s'han desprès els dos propulsors addicionals i ha seguit el seu curs. El d'avui ha estat el 45è llançament exitós consecutiu de MHI.

L'empresa ha assenyalat en un comunicat que el llançament ha estat un èxit, la seva trajectòria ha estat com estava planejada i 57 minuts després de l'enlairament s'ha confirmat la separació del coet de la nau que porta la sonda cap a Mart. La sonda "Hope" viatjarà 495 milions de quilòmetres fins a entrar en l'òrbita del planeta vermell el febrer de 2021, coincidint amb el 50è aniversari de la formació dels Emirats Àrabs Units.

Aquesta missió cap a Mart és la primera d'una sèrie de tres projectes cap a aquest planeta que es completarà en les pròximes setmanes i que inclou altres vehicles llançats per la Xina (Tianwen-1) i pels Estats Units (Mars 2020).

Estudiar el planeta roig

La feina de "Hope" és estudiar el clima i l'atmosfera de Mart, a més de donar informació "sobre les causes que van portar a la desaparició de l'aigua i a les oportunitats que hi hagi vida en el planeta vermell", segons els responsables del país àrab.

El comunicat de MHI recull una declaració del president de l'Agència Espacial dels EAU, Ahmad Belhoul al Falasi, en la qual va destacar que l'operació d'avui és "una fita històrica" per al seu país. "Amb aquest assoliment, els EUA s'ha convertit en la nació més jove que llança exitosament una missió a Mart sis anys després que comencés el projecte", va agregar.

Per l'empresa nipona aquest llançament és el segon projecte de col·laboració amb les autoritats àrabs, ja que en 2018 un altre coet de MHI va col·locar en l'òrbita terrestre el satèl·lit d'observació Khalifasat.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
- vídeos -
— El més vist —