- entrevistes -
Emma Geikie
Publicat el 30 d’agost 2023

Emma Geikie és una professora d’anglès i influencer que es defineix com una persona desastre i diu que li agrada riure's de si mateixa i de les ficades de pota pròpies. En els seus vídeos, sol explicar anècdotes divertides sobre les experiències com a professora d'anglès, els viatges, els gustos musicals i les seves relacions personals. També parla sobre temes més seriosos, com l'autoestima, l'ansietat, el feminisme i l'assetjament escolar. El seu missatge és que no cal ser perfecta per a ser feliç i que cal acceptar-se tal com s'és. Fa dues setmanes es va casar amb l'amor de la seva vida, així que també hem vist molt contingut sobre les seves noces aquests últims mesos.

Aprofitant que ha tornat de la seva lluna de mel, hem volgut parlar amb ella sobre com ha estat viure el casament en un entorn tan mediàtic (a causa de la seva feina) i hem aprofitat per parlar amb ella d’altres coses relacionades amb la seva manera de viure i de veure la vida.


Quina filosofia de vida segueixes i com l'apliques en el teu dia a dia?
Crec que la meva filosofia de vida és una mica “millor demanar perdó que no demanar permís”, sempre que no faci mal a altres persones. Però si a mi m'agrada fer alguna cosa i la meva intuïció em diu que tiri endavant, llavors, molt probablement, és la decisió correcta. Sempre que no he fet cas a la meva intuïció m'he acabat equivocant, així que opto per fer una passa cap endavant sempre que el meu cor em digui que és el correcte. Sempre que he lluitat, no m'he equivocat, per ara. Òbviament, si hi ha gent involucrada a la qual li puc fer mal, callo i no ho faig.

Què et va motivar a començar a crear contingut a TikTok?
Vaig començar amb xarxes socials perquè el meu marit és sanitari. Llavors, durant la pandèmia vaig estar dos mesos i mig sense parlar amb ningú. I sempre em deia que publiqués vídeos a YouTube, que per què no em feia influencer, etc. A mi aquestes coses, en realitat, em fan molta vergonya; quan vaig començar a publicar vídeos no ho vaig dir a ningú del meu voltant, perquè em feia vergonya que trobessin els meus vídeos.

Quins objectius persegueixes?
A veure, pot ser que soni fatal, però vull obrir una acadèmia d'anglès i, desafortunadament, el salari de professora no et dona els diners suficients com per poder perseguir aquest somni. Les xarxes socials, en canvi, sí, i per això estic estalviant tot el que puc per a poder obrir la meva pròpia acadèmia.

@emmageikie_

Manolitou es de gustos caros

♬ sonido original - Emma Geikie

 

Quin paper juga l'humor en el teu contingut?
L'humor és una gran part del meu contingut i del meu personatge… Bé, personatge no, perquè realment jo soc així. Òbviament no tota l'estona perquè seria emocionalment esgotador per a tothom del meu voltant i per a mi mateixa. Però penso que és bo que jo tingui aquesta part de mi que fa una mica de cringe, perquè crec que tots ens hi veiem una mica emmirallats, no? És a dir, tots podem ser una mica així de rars en algun moment de la nostra existència. 

I en la teva vida? 
Que si en el meu dia a dia em prenc les coses amb humor? A veure, no, perquè la meva vida és meravellosa i podria no prendre-me-la amb humor i així i tot seria feliç. Però és cert que sempre m'ha fet molt feliç fer feliç els altres i sempre que algú al meu voltant estava trist sentia com una caloreta dins meu quan feia o deia alguna cosa que feia riure. L'humor és una part fonamental del que soc jo com a persona.

Com ha estat viure unes noces amb tanta cobertura mediàtica i amb les xarxes pel mig?
Al final, quan tu cerques alguna cosa i ho aconsegueixes, és absolutament genial, no? No sé si buscava que la gent s'interessés pel meu casament, però jo ho compartia perquè em feia molta il·lusió i a mi m'encanta que a la gent li agradi el que jo publico. Al final em dedico a això. Els tres últims dies previs a les noces sí que vaig sentir molta més pressió. Sentia molta inseguretat pel que dirien. Pensava: “mare meva, si no surt tot bé la gent es riurà de mi”. És una cosa a la qual ens exposem i la gent creu que ens hi hem d'exposar "per ous". Això és una cosa que va amb la nostra feina, però òbviament se'm posa fatal. Pel bé de la meva salut mental intento no llegir res, però és cert que el 99% dels missatges que he rebut són missatges absolutament meravellosos. 

 

Et va sorprendre que les teves noces fossin un contingut tan reeixit entre els teus seguidors i fins i tot gent que no et seguia?
Sí, em va sorprendre sobretot el dia del casament i els dies posteriors perquè va haver-hi molta gent que em va començar a seguir, que em miraven les històries, els tiktoks, etc. 

A què creus que es deu?
A veure, a mi m'encanta veure gent fent-se petons, veure quan una dona es queda embarassada i seguir-la i veure-la amb la seva parella… No sé, m'encanta veure això i suposo que hi ha gent a la qual també li encanta veure-ho de mi. A la majoria els agrada veure aquestes coses, fins i tot potser a algunes persones els agradaria inspirar-s'hi i agafar idees; altres persones simplement són xafarderes i els agrada criticar. 

Com va ser el procés d'organitzar la boda?
Mira, jo estimo el meu marit amb totes les lletres i tinc molta sort d'haver-me casat amb ell, però no va fer absolutament res. Va fer la web i es va equivocar amb l'hora. Crec que és una cosa que, desafortunadament, passa amb molts nuvis. Nuvis, si us plau, si llegiu això, almenys parleu amb la vostra núvia, ajudeu-la. L'organització d'unes noces és molt estressant, molt costosa, la gent cau a última hora…


Emma i Fran al seu casament. Per Otto Birseye

Quin paper van tenir-hi les xarxes socials?
Gràcies a les xarxes socials he pogut fer col·laboracions amb Benefit, amb This is Kool i amb Emilio Bordera, el noi que em va pentinar. Són gent absolutament meravellosa que gràcies als meus seguidors a les xarxes em van escriure per col·laborar i al final son uns diners que m'he estalviat.

Com et va fer sentir això de compartir tants detalls amb els teus fans?
Em va fer sentir molt bé perquè tinc una comunitat molt bonica, molt oberta i que em defensa a capa i espasa. Jo sé que puc compartir gairebé qualsevol cosa amb ells i sé que ho entendran o no pensaran que dic res amb segones. És com si em coneguessin de veritat i se n'han alegrat com se n'alegra la meva mare, que m'hagi casat. 

Quins moments o anècdotes recordes amb més afecte?
El meu moment preferit va ser quan vaig entrar a l'altar i el Fran es va posar a plorar amb un somriure en la cara. En aquest moment vaig sentir calma; estava molt nerviosa, em tremolava tot des que havia sortit de l'habitació fins al camí cap a l'altar. Veure que el Fran es posava a plorar malgrat dir sempre que no ho faria i veure tothom somrient-me i dient-me "que guapa"… crec que és el record que es quedarà amb mi fins al dia en què em mori.


Emma i Fran al seu casament. Per Otto Birseye

Sempre et defineixes com una persona desastre... 
Sí, soc molt persona desastre emocionalment parlant. Després a la feina soc súper organitzada i ho porto tot al dia, eh? Però tinc moltes emocions en un dia, la qual cosa és esgotador mentalment. Però bé, visc bé amb això i al final quan una es coneix a si mateixa va fent les paus amb el que és ella com a persona, saps?

Com ho fas per riure't de tu mateixa i de les teves ficades de pota?
M’ajuda molt tenir el Fran, qui de les meves ficades de pota en diu emmanada. Quan tens una persona al teu costat que riu quan la cagues i et diu “bé, no passa res, has fet una altra emmanada”, tenir a una persona que t'estima tant que intenta arreglar les coses amb tu és meravellós.

Quin missatge vols transmetre amb el teu contingut?
És una mica clixé. Tothom és diferent d'una manera o una altra, no hi ha dues persones iguals amb la mateixa personalitat, les mateixes facetes, els mateixos talents… Si ets fidel a tu mateix i saps el que t'agrada, pots arribar a aconseguir qualsevol cosa. Jo he treballat de dependenta, de professora, vaig deixar els estudis un any perquè estava completament perduda i no sabia qui era... Conèixer-te a tu mateixa i fer les paus amb qui ets és el més important del món i quan trobes això trobaràs gent meravellosa que t'adora, que t’estima i que et posa de prioritat.

Com gestiones l'estrès o l'ansietat que puguin generar-te les xarxes?
Ho gestiono bastant bé, la veritat. És cert que a vegades m'estresso quan alguna cosa no va bé o quan penses que alguna cosa mola un munt i la gent no ho rep com t'agradaria que ho fessin. Però bé, és que tenint una representant al costat com la Carla, que només vol el millor per a mi i que m'aconsella i m'escolta, ajuda molt. Això és el més important: tenir a gent que t'escolti; a vegades que t'escoltin sense donar-te cap solució és el que necessitem les persones.

@emmageikie_ Truco number 1 #comedia #fyp #parati #foryoupage #teacher #empatia #sentimientos ♬ sonido original - Emma Geikie

Com bregues amb les crítiques, els haters o els trolls?
És que jo gairebé no haig de bregar amb ells, els meus seguidors són com una mare que cada vegada que algú es fica amb mi ja n'hi ha seixanta per darrere que li borden. Hi ha una cultura ara mateix de creure que pots dir el que et dona la gana i que els altres s'han de callar i assumir. És cert que jo si veig alguna cosa que no m'ha agradat responc.

Quins aspectes de la teva personalitat t'han ajudat a ser més autèntica i original a les xarxes?
A mi abans em feia vergonya ser tan intensa perquè pensava que la gent em veia com una persona molt pesada. El que passa és que he assumit que soc pesada i intensa i que sento moltes coses alhora. I si tu estàs còmoda amb tu mateixa desprens una energia que no desprenen altres persones i això la gent ho veu.

Què opines de la cultura de l'èxit i del fracàs que impera en la societat actual? 
Ser exitós o fracassat és molt subjectiu. Jo considero que soc molt exitosa ara però també ho pensava fa tres anys. La gent sol veure l'èxit en els diners i no diré que els diners no donin la felicitat, perquè tenir un bon sou i un sostre sobre el teu cap és molt important, però no son la base de l'èxit. 

I sobre el fracàs?
No em sembla que la gent sigui fracassada perquè no hagi arribat al seu punt de màxima esplendor, el seu màxim èxit, simplement és en el camí. I li pots trobar èxit a qualsevol cosa que facis, fins i tot en el teu dia a dia.


Quin consell donaries a algú que se sent pressionat per la societat per a arribar a la perfecció i que té por d'equivocar-se? Com es pot trencar aquest marc de perfecció i acceptar-se tal com un és?
Jo era una mica així, em feia molta por equivocar-me i fer-lo malament. Però sempre em recordo a mi mateixa que em queden molts anys de vida, puc equivocar-me i cagar-la ara i després arreglar-ho, no? No has matat ningú, no aniràs a la presó perquè no hagis pres la decisió correcta. Tens molta vida per davant per arreglar les coses. Sempre que aprenguis dels teus errors i de les coses que facis malament, llavors estaràs bé. Ploraràs, et farà mal, et frustraràs i, per descomptat, et farà ràbia. Però és part del procés humà, tenir sentiment saps? Sempre que t'equivoques en surt alguna cosa bona. Si t'equivoques i n'aprens, millores com a persona al final del camí.

Quins plans tens per al futur com influencer i professora d'anglès? 
Al setembre començaré a fer classes d'anglès per Twitch. He hagut d'esperar perquè tenia moltes preguntes, però ja està tot resolt de forma súper bona. I també vull estalviar diners i obrir la meva acadèmia amb la meva pròpia manera d'ensenyar anglès. L'experiència t'ho dona tot i he anat recollint les coses que funcionen i les que no. Per descomptat vull continuar utilitzant les meves xarxes per poder continuar oferint un trosset de felicitat a les persones que em veuen.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —