Emma Watson
Per Redacció i EFE
Publicat el 13 de juny 2020
Temps de lectura 2'

L'actriu britànica Emma Watson ha publicat aquest dimecres diversos missatges al seu perfil de Twitter en què dona suport a les persones transgènere després dels comentaris de l'escriptora J. K. Rowling, i va seguir les declaracions del seu company a Harry Potter, Daniel Radcliffe, i el de Bèsties Fantàstiques, Eddie Redmayne. "Les persones transgènere són qui diuen ser i mereixen viure les seves vides sense ser constantment qüestionades o dir-los que no són qui diuen ser", va escriure l'actriu. "Vull que els meus seguidors transgènere sàpiguen que jo i moltes altres persones a tot el món els veiem, respectem i estimem pel que són", ha afegit.

Watson és l'última estrella de la saga Harry Potter que contradiu els comentaris de l'escriptora sobre el col·lectiu transgènere, que ja van enfadar a Daniel Radcliffe. Va afirmar que espera que les paraules, que alguns consideren transfòbiques, no "contaminin" els seus seguidors. L'actor també va dir que les dones transgènere "són dones" i qualsevol declaració que digui el contrari esborra la seva "identitat" i "dignitat". Va precisar que s'havia sentit obligat a dir alguna cosa perquè Rowling ha estat responsable del "curs que ha pres la seva vida".

Així mateix, el protagonista a la pel·lícula d'un altre dels llibres de Rowling, Bèsties Fantàstiques, Eddie Redmayne, va admetre que ha hagut d'educar-se per ser més sensible. "El respecte per les persones transgènere segueix sent un imperatiu cultural i, al llarg dels anys, he intentat educar-me constantment. És un procés en marxa", va reconèixer en un comunicat a la revista Variety. "No estic d'acord amb els comentaris de J. K. Rowling. Les dones transgènere són dones, els homes transgènere són homes i les identitats no binàries són vàlides", ha indicat.

Els comentaris polèmics de J. K. Rowling

Tot va començar el dissabte passat, quan l'escriptora va compartir un enllaç a un article titulat "Opinion: Creating a more equal post-COVID-19 world for people who menstruate" i ironitzava que "aquesta gent que menstrua solia tenir un nom", en al·lusió a la dona. Alguns usuaris i organitzacions van considerar el comentari discriminatori cap a altres persones que també poden menstruar, com la gent transgènere o de gènere no binari, i també cap a les dones que per algun motiu no tenen la regla.

A continuació, va escriure una carta en què s'oposa a apartar el sexe biològic del concepte de gènere, però assegura que està "a la banda dels valents homes i dones, homosexuals, heterosexuals i trans, que defensen la llibertat d'expressió, els drets i la seguretat dels més vulnerables de la societat: joves gais, adolescents fràgils i dones que volen retenir els seus espais d'un sol sexe". 

— El més vist —
— Hi té a veure —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —