Álvaro Martínez Marco, estudiant de tercer curs del grau en Enginyeria Biomèdica, i Nadia Pérez Bernal, també de tercer curs del grau en Medicina
Per Redacció
Publicat el 31 de març 2021

Nascuda fa poques setmanes, Maskin és una empresa amb arrels entre estudiants d’Enginyeria i Ciències de la Salut de la UPF que ha creat una mascareta transparent única, segellada amb ultrasons i amb tecnologia d’última generació. 

La proposta sorgeix després que el grup impulsor participés, el passat mes d’abril de 2020, en els Premis Enginy contra la Covid-19, una iniciativa solidària impulsada pel Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions (DTIC) i el Consell Social de la UPF, per donar suport a projectes d’estudiants que desenvolupessin eines i protocols per ajudar la ciutadania en la lluita global contra la propagació del coronavirus.

“Una de les categories d'aquest concurs era la protecció facial, i aquí va ser quan vaig contactar amb una amiga meva de medicina i li vaig proposar desenvolupar un projecte que pogués ser trencador. Poc ens va fer falta per assabentar-nos del gran problema que suposava comunicar-se amb un ítem que cobria més de mitja cara”, explica en una entrevista a la Universitat Pompeu Fabra Álvaro Martínez Marco, estudiant de tercer curs del grau en Enginyeria Biomèdica i un dels principals integrants de Maskin.

L’altra impulsora del projecte és Nadia Pérez, de tercer curs del grau en Medicina. Després d’associar-se, els dos fundadors van ampliar l’equip i, per potenciar la multidisciplinarietat, van comptar amb estudiants d’enginyeria de producte, disseny industrial i màrqueting.  “Complementar els nostres coneixements i habilitats ens ha permès trobar un producte estètic, segur, biofriendly, compromès amb tots els sectors de la societat i amb total garantia en el seu ús”, expliquen a la UPF Martínez i Pérez.

Una mascareta high-tech

La màscara que han creat és la primera de la història totalment hermètica, segellada per ultrasons, amb dues fases diferents de materials: neoprè antibacterià transpirable amb un 97% d'eficàcia de filtració i una adaptabilitat a la cara propera al 100%. La pantalla té propietats anti-vaho i, per tant, permet tenir posades les ulleres o veure la boca de la persona amb la que estàs conversant. A més a més, incorpora la possibilitat de personalització per a empreses.

“Són inclusives en el sentit més ampli de la paraula i van dirigides a tots els àmbits”, asseguren els impulsors. Per a llançar el producte al mercat, els sis membres que ara formen part del projecte han constituït l’empresa MASKIN i des de llavors diverses empreses, clíniques, clients particulars i distribuïdors sanitaris han mostrat interès en fer-se amb la primera tirada d'unitats.

 

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —