S'enfonsa un 86,2% l'arribada de turistes internacionals a Catalunya durant l'octubre
Per ACN
Publicat el 02 de desembre 2020

L'arribada de turistes internacionals a Catalunya s'ha enfonsat un 86,2% durant el mes d'octubre en comparació amb el mateix mes de l'any passat, fins als 230.580 visitants. La caiguda és calcada al setembre i més accentuada respecte a juliol i agost, quan el nombre de visitants va caure al voltant del 80%, segons les últimes dades provisionals de l'Estadística de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) publicada per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

La majoria de turistes (59,6%) provenen de França, mentre que la resta d'Europa representa el 16,4% de les visites. Al seu torn, la despesa turística dels visitants estrangers durant l'octubre va ser de 135 MEUR, un 92,8% en comparació amb el mateix mes de l'any anterior, segons l'Enquesta de Despesa Turística (Egatur).

A l'octubre, la despesa mitjana per turista va ser de 585 euros, un 47,5% menys respecte al mateix període de l'any anterior. La caiguda en aquesta partida contrasta amb la durada de les estades, que durant l'octubre s'han allargat un 9,9%, fins als 5,6 dies. Pel que fa al nombre de pernoctacions, a Catalunya se'n van registrar al voltant d'1,17 milions durant l'octubre, un 84,9% menys en termes interanuals.

Malgrat la forta caiguda en el nombre de visitants estrangers, Catalunya es manté com la principal destinació turística de l'Estat, acollint el 22,6% dels turistes. Al conjunt de l'Estat, el nombre de turistes internacionals va superar lleugerament el milió, un 76,1% menys respecte a l'any passat. La despesa turística, per altra banda, va assolir els 862 MEUR a l'octubre, un 89,7% menys en termes interanuals.

— El més vist —
- Etiquetes -
- Comentaris -
— El més vist —